To so 4 oblike varanja, ki ne vključujejo telesnega stika. Bi jih oprostili?

01. avgust 2019

To so 4 oblike varanja, ki ne vključujejo telesnega stika. Bi jih oprostili?

01. avgust 2019

Ob besedi varanje običajno pomislimo na tako obliko, ki vključuje spolne odnose. Vseeno pa je oblik varanja več in so lahko ravno tako pogubne za odnos.

Čustvena afera vključuje zaupanje svojih misli nekomu, ki ni vaš partner, varanje na spletu pa ni tako nedolžno, kot si mislite.

»Romantično« varanje, ki vključuje čustva, je lahko bolj nevarno kot fizično varanje, prav tako pa je ena izmed oblik varanja pretirana obsedenost s službo, hobiji, …

Varanje se pojavlja v različnih oblikah in ni nujno, da vključuje fizični stik. Najbolj pogosta oblika varanja, za katero menimo, da je varanje, je spolni odnos z osebo, ki ni vaš partner. Varanje oziroma nezvestoba pa je veliko širši pojem, vsak človek ga dojema drugače. Morda samo počnete kaj od spodaj naštetega in se vam ne zdi, da varate, vaš partner pa bi ob razkritju menil drugače.

Pri vsem tem je pomembno, da se postavite v kožo človeka na drugi strani in se vprašate, kako bi se počutili sami, če bi izvedeli, da nekdo, ki mu zaupate, to počne s tretjo osebo.

In nezvesti ste lahko tudi sami sebi.

V dobi mobilnih telefonov in kasneje s prihodom družabnih omrežij, je varanje veliko preprostejše in dobiva nove razsežnosti. Danes obstaja veliko načinov, da počnete nekaj neprimernega za partnerjevim hrbtom in ne vključuje fizičnega stika in nimajo nobene povezave s spolnim odnosom.

Čustveno varanje

Čustvene zadeve so lahko zelo nevarne, saj niso vedno najbolj očitne. Zelo lahko se zapletete v čustveno afero z nekom, ne da bi se tega sploh zavedali. Ta oblika varanja vključuje zaupanje občutkov in čustev nekomu drugemu, namesto partnerju. Tolažbo in uteho bi vam moral nuditi partner in ne nekdo, s katerim niste v zvezi.

Varanje na spletu

Če nam je všeč ali, si moramo priznati, da družabna omrežja krojijo naša življenja, tako ali drugače. Vsakdanje življenje mnogih se dogaja prav tam, zato se nedolžen pogovor hitro lahko sprevrže v spogledovanje ali še kaj več. Tudi, če se vam zdi vse skupaj zabavno in sproščeno, bi vaš partner to lahko ocenil kot nezvestobo. To je varanje, vendar na drugi ravni.  

Romantično varanje

Od vseh oblik varanja je to ena najhujših oblik, skupaj s »klasičnim« varanjem. Če je bil partner v intimnem razmerju z drugo osebo, je odpuščanje in prebolevanje lažje, če vemo, da je bilo varanje trenutek šibkosti in niso bila vpletena čustva. Ko pa eden od partnerjev vstopi v čustveno, romantično razmerje z nekom, je odnos na majavih nogah in lahko pomeni tudi takojšen konec zveze.

Varanje s predmetom, hobijem, službo

Morda se sliši čudno in marsikdo ne bi pomislil, da tovrstno početje pomeni varanje. Gre za to, da zaradi službe,hobijev, predmetov lahko trpi partner, in s tem odnos. Pretirano posvečanjem hobijem ali službi lahko privede do odtujitve med partnerjema. V zvezi je zdravo, da ima vsak od partnerjev še »svoje« življenje, svoje hobije, prijatelje, toda vse to naj ne bo na prednostni lestvici. Nobena zveza ne bo preživela, če ji ne posvetimo dovolj časa in truda.

Foto: Giphy

Avtor
Piše

Style. Več novic