To so bile največje in najlepše poroke letošnjega leta

29. december 2022

To so bile največje in najlepše poroke letošnjega leta

29. december 2022
Foto: Instagram

Od ponovne romance med J. Lo in Benom Affleckom, poroke na domu Britney Spears, do tematske Dolce & Gabbana poroke najstarejše Kardashianove sestre. 

2022 je postreglo s številnimi zvezdniškimi porokami, revija Vogue pa je izpostavila osem najbolj posebnih. 

1. Brooklyn Beckham in Nicola Peltz

Poroke na plaži v Palm Beachu se je udeležil pravi miks različnih zvezdnikov: številni holivudski zvezdniki, med drugimi tudi Rashida Jones in Eva Longoria, teniški igralki Venus in Serena Williams ter britanska smetana, med drugimi tudi Gordon Ramsey in tri od petih “Spajsic” nekdanje skupine Spice Girls. 

Foto: Instagram

Oči so bile uprte predvsem v nevesto in ženinovo mamo. Nicola Peltz je nosila obleko znamke Valentino, ki jo je s svojo stilistko Leslie Fremar in Valentinovo ekipo snovala kar leto dni. Victoria Beckham, nekdanja Posh Spice pa je nosila metalik obleko svoje znamke. 

2. Jennifer Lopez in Ben Affleck

Romanca med J. Lo in Benom Affleckom se je po zaroki leta 2002 in prestavljeni poroki leta 2003 na koncu leta 2004 končala z razhodom, toda skoraj dvajset let kasneje sta končno le stopila pred oltar.

Jennifer je razhod z nekdanjim zaročencem pred leti opisala kot svoje prvo zlomljeno srce in povedala, da je šlo za iskreno ljubezen in da bi se v nekem drugem času, v drugačni situaciji stvari morda drugače razpletle. 

Foto: OntheJLo.com

Igralca sta svoj da dahnila v kapelici v Las Vegasu, nato pa slavje nadaljevala na skupni posesti, kjer so gostje lahko uživali tudi v ognjemetu, nevesta pa je nosila kar tri obleke znamke Ralph Lauren

3. Chloë Sevigny in Siniša Mačković

Ameriška igralka Chloë Sevigny in hrvaški vodja umetnostne galerije Siniša Mačković sta par od leta 2018. Leta 2020 sta stopila pred matičarja, dobila pa sta tudi prvega otroka, fantka Vanjo. S pravim poročnim slavjem sta počakala do letošnjega leta. 

Foto: Twitter

Poroka je bila prava modna revija – Chloë je nosila kar tri obleke. Najprej poročno obleko Jeana Paula Gaultierja, nato mini obleko Loewe za sprejem, na katerem je plesala ob pesmih islandske pevke Björk, nato pa še skorajda prosojno obleko znamke Mugler.

Nevesta je poroko opisala kot “zelo posebno” in dodala, da je ena od njenih prijateljic poroko označila kot “najbolj emo poroko, na kateri je kdaj bila”.

Foto: Twitter

4. Nora Attal in Victor Bastidas

Britanska manekenka maroških korenin Nora Attal in fotograf ter režiser Victor Bastidas sta se poročila junija letos na Ibizi. Nevesta je v obleki znamke Lanvin izgledala eterično, za sprejem pa se je preoblekla v svetlečo dolgo obleko znamke The Attico.

5. Kourtney Kardashian in Travis Baker

Poroka med Kourtney Kardashian in Travisom Bakerjem je zagotovo med tistimi, ki so dvignile največ prahu. Par se je maja poročil v Italiji, vse članice klana Kardashianovih pa so nosile obleke znamke Dolce & Gabanna.

Nevesta je nosila satenasto mini obleko s čipkami v stilu kombinež iz šestdesetih ter dramatično vlečko z religioznimi motivi, ki so se ujemali z ženinovimi tetovažami. 

Foto: Profimedia

Slavje v italijanskem Portofinu pa ni bilo prvo, par se je uradno poročil že maja v Kaliforniji, kjer sta bili njuni obleki veliko bolj preprosti – oba sta nosila ujemajoči usnjeni jakni.

6. Britney Spears in Sam Asghari

Letos so bile oči zagotovo uprte v Britney Spears, ki je po koncu očetovega skrbništva končno lahko odločala o svoji usodi. Junija se je poročila z dolgoletnim partnerjem, iransko-ameriškim manekenom in fitnes trenerjem Samom Asgharijem.

Britney je po poroki za Vogue povedala, da si je par želel majhne poroke z družino in prijatelji. Med slednjimi so se znašli tudi številni zvezdniki, kot so Paris Hilton, Drew Barrymore, Madonna, Selena Gomez, Will.i.am in Donatella Versace. Nevestino poročno obleko je oblikovala prav slednja. 

Foto: Profimedia

7. Jay Ellis in Nina Seničar

Ameriški igralec Jay Ellis, najbolj znan po vlogah v seriji Negotova in filmu Top Gun: Maverick, in srbska igralka in manekenka Nina Seničar sta par že od leta 2015. Letos julija sta stopila pred oltar v Toskani, kjer sta organizirala “najbolj noro tridnevno zabavo doslej”, kot je svojo poroko opisala Nina.

Par si je Toskano izbral zato, ker sta se tja odpravila na svoj prvi skupni dopust. 

Foto: Instagram

Njena obleka je bila zelo klasična, brezčasna in elegantna, enako pa bi lahko rekli tudi za slikovite vinograde in oljčne nasade, v katerih sta se poročila.

Foto: Instagram

8. Pixie Lott in Oliver Cheshire

Pop zvezdnica Pixie Lott je z manekenom Oliverjem Cheshirjem v zvezi že od leta 2010. Poroka je bila zaradi koronavirusa kar trikrat prestavljena in pevka je povedala, da se jima je včasih zdelo, da do poroke nikoli ne bo prišlo. 

Par je razmišljal o številnih lokacijah, od grške Kefalonije do Kenta, Pixijinega rodnega kraja, toda na koncu sta se odločila za katedralo Ely v Cambridgeu. Glavni prehod v katedrali velja za enega najdaljših v Angliji, zato se je spodobilo, da je bila tudi nevestina vlečka izjemno dolga in spektakularna.

Obleko je oblikoval Daniel Roseberry, ki je tudi glavni oblikovalec za znamko Schiaparelli.

Foto: Instagram

Rezultat je bila obleka, narejena iz svilenega krepa in satena slonokoščene barve s 4,5 metra dolgo vlečko, posuto s perlicami Swarovski, Pixie pa je povedala, da je ob prvem preizkušanju obleke zajokala, prav tako pa je jokala tudi njena mama. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic