Ni lepšega kot zimsko jutro, ko lahko pozabite na hitenje, si skuhate najljubšo skodelico kave ali čaja in se pocrkljate s slastnim obrokom.
Če iščete popolno idejo za razvajanje sebe ali svojih najbližjih v hladnih zimskih jutrih, so puhaste zimske palačinke z ingverjem, cimetom in pimentom prava izbira! Vonj po teh zimskih začimbah vas bo v trenutku premamil, edinstvena harmonija okusov pa vas bo enostavno navdušila.
Te okusne palačinke, za katere v nadaljevanju ponujamo odličen in preverjen recept, so res enostavne za pripravo, čas peke je razmeroma kratek, iz navedenih sestavin pa boste dobili dovolj palačink za kar štiri porcije.
Sestavine:
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 250 g navadne moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlička ingverja v prahu
- 2 žlički cimeta
- pol žličke pimenta
- 200 ml pinjenca
- 2 jajci
- 1 žlička vanilijeve paste
Priprava:
1. Maslo in sladkor stopite v majhni skledi na manjšem ognju, nato pa ju pustite na strani, da se malo ohladita.
2. Moko presejte, zmešajte s pecilnim praškom in začimbami. Dodajte pinjenec, jajca, vanilijevo pasto in maslo s sladkorjem. Z metlico mešajte toliko časa, da se sestavine povežejo.
3. Segrejte ponev za palačinke in pecite 2-3 naenkrat. Za eno palačinko bo dovolj že žlica mase, saj se bo med peko napihnila.
4. Palačinke pecite 2-3 minute na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe zlate barve. Postrezite jih tople.
Dober tek!