Našli smo najlepše kavarne v Evropi

16. julij 2023

Našli smo najlepše kavarne v Evropi

16. julij 2023

Imamo vodnik po najlepših kavarnah v Evropi, ki vam bodo zagotovile edinstveno izkušnjo pitja kave ali soka s čudovitim okoljem, s katerega ne boste želeli odvrniti pogleda.

Toplo vreme nas običajno prisili, da zapustimo udobje svojih domov in se odpravimo pogledat svet. Ker je končno napočil čas dopustov, ni boljše ideje kot se odpraviti na izlet in spoznati novo državo, ljudi in kulturo. Seveda, ko se znajdete v novem kraju, zagotovo nameravate iti na kavo ali kakšno osvežilno pijačo, mi pa imamo seznam najlepših kavarn, ki jih nikakor ne želite zamuditi, če slučajno obiskujete enega izmed teh mest.

Caffe Florian, Benetke

Benetke so znana turistična destinacija, ki vsako leto sprejme veliko turistov in če se boste tam znašli, nikar ne spreglejte kavarne Caffè Florian, ki se nahaja na Trgu svetega Marka. Kavarna streže kavo že od 18. stoletja in je ena najstarejših kavarn na svetu, njena razkošna zasnova pa očara vsakogar, ki jo vidi. Majhen namig, obiščite jo zvečer, ko živa glasba dodatno popestri vzdušje.

@llavieboheme ✨☕️ Step back in time at Caffè Florian, the oldest coffeehouse in Italy . . . . . #venice #caffeflorian #caffe #coffeehouse #howitalyfeels #piazzasanmarco #igersitalia #italytravels #veneziacityitaly #venezia #venezia🇮🇹 #italytraveltips #veniceitaly #ig_italia #summerinitaly #italy🇮🇹 #veneto #venicetravel #italiandream #coffeelovers ♬ Suite for Violoncello Solo No. 1 in G Major, BWV 1007: I. Prélude (From "Master and Commander") – Klaus-Peter Hahn

Brasserie Palmenhaus, Dunaj

Dunaj ponuja veliko edinstvenih doživetij in to je zagotovo eno izmed njih. Brasserie Palmenhaus je znana kavarna, kjer imate priložnost spiti kavo, obdano z očarljivim rastlinjakom. Pitje kave ob pogledu na zelene vrtove s prostorne terase bo postalo vaša najljubša dejavnost, če vam kava ne bo dovolj, pa si enostavno rezervirajte mizo za kosilo ali večerjo.

@tamylor1 Palmenhaus Vienna, always a favorite 🤍 #vienna #wien #austria #palmenhaus #palmenhausebrasserie #burggarten #burggartenwien #summer #food #restaurant #bar #summerinvienna #summerinwien #restaurantsinvienna #whattodoinvienna ♬ Something Stupid – Sofia Di Marco

New York Cafe, Budimpešta

To je že zdaj ena najbolj znanih kavarn na svetu, vsekakor pa bi jo morali uvrstiti na seznam najlepših kavarn v Evropi. Kavarna New York Café ima razkošno in prostorno notranjost, zasnovano v italijansko-renesančnem slogu, ki je v začetku 20. stoletja služila kot priljubljeno zbirališče bogatih intelektualcev in umetnikov.

Lahko samo vstopite in pogledate čudovit dizajn ali pa greste na zajtrk ali kosilo – če se slučajno odločite za slednjega, vam predlagamo, da rezervirate vnaprej, saj se zaradi njene velike priljubljenosti pogosto vijejo dolge vrste, kjer boste zapravili veliko časa po nepotrebnem.

@mytravelpovs 📍 New York Cafe, Budapest 🇭🇺 One of the most beautiful cafe in the world the interior was lavish and the ambiance was great. Although the food and service was average but it is for the experience. Depending on the time of the day you go you may have to queue. We were there early in the morning around 8:30am and it wasn’t that busy so we were fortunate to get seated right away. I would rate it 7.9/10. Save this for your Budapest adventures. ✨ #traveltiktok #travel #traveltok #travellife #travelbucketlist #bucketlist #thingstodo #explore #travelpov #budapest #newyorkcafe #hungary🇭🇺 #budapestguide #budapestfood #budapestcafe #visitbudapest ♬ original sound – Breech | Travel ✨

Gran Caffe Gambrinus, Neapelj

Če se to poletje znajdete v Neaplju, ne zamudite Gran Caffè Gambrinus, zgodovinske kavarne s čudovitimi marmornimi tlemi in osupljivim dizajnom. Sprostite se lahko na zunanji terasi, ki je kot nalašč za poletno vreme, vsekakor pa si oglejte notranjost, saj kaj takega nimate priložnost videti vsak dan. Vsekakor bodite pripravljeni na veliko število ljudi, ki pridejo zaradi čudovite arhitekture, pa tudi zaradi odlične kave in sladic.

@aaliya_pandor Naples Most Stunning Cafe #italy #italytravel #italytrip #italygram #italyiloveyou #italy🇮🇹 #naples #naplesitaly #airbnb #naplesitinerary #beautifuldestinations #beautifulhotels #italyview #naples❤️ #italy❤️ #italy_vacations #italylovers #italytour #travelphotography #travelreel #holidayreel #vacation #vacationmode #travelgram #traveladdict #travelblog #FlexEveryAngle #coffeeshops #coffeeitaly #cafeitaly #cafenaples #gambrinus #gambrinusnapoli #napoli #grancafe #chocolatecroissants #holidaytok #naplesitaly ♬ Bridgerton (Theme) – The Theme System

Cafe Majestic, Porto

Café Majestic je najlepša kavarna na Portugalskem, urejena v slogu Art Nouveau, z razkošnimi lestenci, marmornimi stebri in velikimi ogledali. Če se znajdete v Portu, vam predlagamo, da si jo ogledate, saj je ena izmed osupljivih zgodovinskih znamenitosti mesta in prepričani smo, da bo izpolnila vaša pričakovanja.

@jessica_smetana Dois expressos #majesticcafe #Porto #portugal ♬ Arabesque – Debussy – Michael Charles Clark

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic