fbpx

To so seks položaji, zaradi katerih največ ljudi pristane v bolnici!

Odnosi

TLC-jeva serija Sex sent me to ER ni nastala brez razloga. Roko na srce, v njej je bilo kar nekaj super bizarnih dogodkov, kljub temu pa je to dokaz, da se poškodbe med spolnim odnosom, čeprav redko, dogajajo.

Nedvomno za poškodbe niso nujno krivi zgolj položaji, ampak situacija v kateri se nahajate, še posebej, če se seks dogaja na kakšnem nenavadnem mestu.

Zaradi kombinacije vročine in živčnosti se lahko penis zatakne v nožnici, vendar boste bolj pogosto utrpeli samo poškodbe zaradi trenja, moški pa neroden zlom penisa.

To so potrdili tudi zdravniki, ki so v Veliki Britaniji objavili raziskavo v reviji Journal od Impotence Research in dokazali, katere seks poze so najbolj nevarne – glede na to, koliko število zlomov penisa so povzročili.

Doggy style

Ena izmed najljubših poz med ženskami, je na seznamu nevarnih poz na prvem mestu – iz več razlogov. Če penis prehitro vstopi v nožnico, trenje ustvarja modrice in ureznine – in če se par preveč oživi, tudi v zadnjici. Po raziskavi je dokazano, da se kar 41% poškodb zgodi prav zaradi te poze in to največkrat povzroči zlom penisa.

Ženska na vrhu

V tem položaju sta nožnica in penis v enakem položaju kot pri doggy stylu, zato je razumljivo, da lahko pride do nekaterih poškodb. Poleg tega lahko trenje povzroči bolečine v sramni kosti pri obeh partnerjih, občutek žuljenja pa ostane kar nekaj časa. Ta položaj moški obožujejo, vendar lahko samo en napačen gib pripelje do resnih poškodb.

Seks v stoje

Ta poza je priljubljena pri tistih, ki sicer obožujejo klasiko, so pa tistega dne še posebej razigrani. Čeprav se pri njej zlomi ne pojavljajo, kot tudi ne poškodbe zaradi trenja, lahko pa se zgodi, da partnerju padete iz rok in tako dobite poškodbe, ali pa (če seks traja dlje) naslednji dan občutite bolečine v mišicah.

“69”

Poleg tega, da se lahko zgodi, da ga po nesreči ugriznete v njegov ponos, se pri tej pozi običajno pojavi tudi konjuktivitis. Edino, kar lahko storite, je, da partnerju ne poskušate v obraz »delati vetra« in potem ste lahko na varnem (in seveda velja tudi obratno).

Foto: Getty, giphy


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam