Tom Cruise bo dobil eno največjih plač: vsaj 100 milijonov dolarjev!

22. julij 2022

Tom Cruise bo dobil eno največjih plač: vsaj 100 milijonov dolarjev!

22. julij 2022
Foto: Profimedia

Zaradi izjemnega uspeha filma Top Gun: Maverick bo Tom Cruise dobil eno največjih plač, ki jo je kdajkoli prejel igralec.

Tom Cruise se odlično znajde. V pogodbo za film Top Gun: Maverick je namreč umestil, da mu poleg plačila pripada tudi odstotek od zaslužka filma. Ta pa je v ZDA narastel že na 623 milijonov ameriških dolarjev, kar znaša okrog 614 milijonov evrov.

Variety poroča, da je novi Top Gun tako že postal deveti najdonosnejši hollywoodski film v zgodovini, pri čemer je s tega mesta izrinil Maščevalce iz leta 2012.

Seznam najdonosnejših filmov se je tako malce spremenil. Na 1. mestu je Vojna zvezd: Sila se prebuja, na 2. mestu je film Maščevalci: Zaključek, na 3. mestu Spider-Man: Ni poti domov, na 4. mestu Avatar, na 5. mestu Črni panter, na 6. mestu Maščevalci: Brezmejna vojna, na 7. mestu Titanik, na 8. mestu pa Jurski svet.

Filmski poznavalci menijo, da bi Mavericku lahko uspelo premagati še Titanik in Jurski svet, ter se tako prebiti na 7. mesto, prilesti višje pa bo po njihovem mnenju precej težje.

Foto: Profimedia

Raje dobi “manjše” plačilo in večji kos celotne pogače

Ker pa je Top Gun: Maverick dosegel tudi izjemen mednarodni uspeh, je zaslužek filma narasel še za dodatnih 620 milijonov ameriških dolarjev (približno 611 milijonov evrov), s čimer je presegel 1,2 milijarde dolarjev v mednarodni blagajni.

To pa pomeni dodaten zaslužek tudi za Cruisa: ob končnem seštevku svoje plače (ta naj bi v zameno za morebitni boljši končni izkupiček znašala “samo” 13 milijonov dolarjev), prodaje vstopnic in morebitnega prihodka od platform za pretakanje videovsebin, bo v žep po vsej verjetnosti pospravil 100 milijonov dolarjev (okrog 98 milijonov evrov).

To pa bo eno največjih plačil za igralca za en sam film, ki je primerljivo s plačilom Willa Smitha za Možje v črnem 3, ko je s podobnim dogovorom kot Cruise zaslužil 100 milijonov dolarjev.

Cruise ima podoben dogovor še za dva prihajajoča filma franšize Misija: nemogoče, za katera bo prav tako prejel “manjše” plačilo in večji delež pri celotnem zaslužku filmov.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic