Top 5 razlogov, da nam dopust ob morju tako prija!

16. maj 2024

Top 5 razlogov, da nam dopust ob morju tako prija!

16. maj 2024

Morska voda in morski zrak imata številne krepčilne učinke, nas polepšata in celo pozdravita!

Grki so bili prvi, ki so odkrili blagodejne učinke morskega zraka in vode – tako imenovana talasoterapija ali zdravljenje z morsko vodo izvira prav od tam.

Talasoterapijo so uporabljali za zdravljenje ekcema, artritisa, astme, psoriaze in bolečin v hrbtu. Prav Hipokrat je odkril zdravilne lastnosti morske vode, ko je preučeval njeno delovanje na rane, kot je hitrejše celjenje, preprečevanje vnetja in zmanjševanje bolečin. V Franciji pa so v 19. stoletju odprli prve obmorske klinike za zdravljenje s talasoterapijo.

Foto: Instagram @hannaschonberg

Morje vsebuje vse mineralne snovi, pomembne za naše življenje, kar ni tako presenetljivo, saj vse življenje izhaja prav iz morja. Poglejmo, kateri so zdravilni in lepotilni učinki morske vode in morskega zraka in na kaj ugodno vplivajo:

  1. Morske alge polepšajo kožo, izboljšajo imunski sistem, preprečujejo vnetja, čistijo kožo in pomagajo v boju proti celulitu,
  2. morska sol deluje kot antiseptik in antihistaminik, pomaga pri alergijah kože,
  3. čist morski zrak je nasičen z negativnimi ioni, olajša dihanje in je koristen za bolnike z astmo,
  4. pri sončenju se v koži tvori vitamin D, ki ga naš organizem nujno potrebuje (vendar moramo biti v poletnih mesecih pri sončenju ekstra previdni in se izogibati soncu ob urah, ko je najmočnejše),
  5. morska voda vsebuje veliko magnezija, ki deluje protistresno.

Vsekakor pa nam poleti koristi že menjava okolja, pa naj bo to dopust ob morju, jezeru ali kje drugje. V drugem okolju, stran od vsakodnevnega stresa, se lahko povsem sprostimo in napolnimo energije, kar pa že samo po sebi ugodno vpliva na nas.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic