fbpx

Top 6 razlogov, da nam dopust ob morju tako prija!

Fit, Izpostavljeno, Lifestyle, Prva stran, Zanimivosti

Morska voda in zrak imata številne krepčilne učinke, nas polepšata in celo pozdravita!

Grki so bili prvi, ki so odkrili blagodejne učinke morskega zraka in vode – tako imenovana talasoterapija ali zdravljenje z morsko vodo izvira prav od tu. Na grških otokih Rodos in Krf so talasoterapijo uporabljali že pred 2500 leti.

Uporabljali so jo za zdravljenje ekcema, artritisa, astme, psoriaze in bolečin v hrbtu. Prav Hipokrat je odkril zdravilne lastnosti morske vode, ko je preučeval njeno delovanje na rane, kot je hitrejše celjenje, preprečevanje vnetja in zmanjševanje bolečin. V Franciji pa so v 19. stoletju odprli prve obmorske klinike za zdravljenje s talasoterapijo.

Morje vsebuje vse mineralne snovi, pomembne za naše življenje, kar ni tako presenetljivo, saj vse življenje izhaja prav iz morja. Poglejmo, kateri so zdravilni in lepotilni učinki morske vode in zraka in na kaj ugodno vplivajo:

  • morske alge polepšajo kožo, izboljšajo imunski sistem, preprečujejo vnetja, čistijo kožo in pomagajo v boju proti celulitu
  • morska sol deluje kot antiseptik in antihistaminik, pomaga pri alergijah kože
  • čist morski zrak je nasičen z negativnimi ioni, olajša dihanje in je koristen za bolnike z astmo
  • pri sončenju se v koži tvori vitamin D, ki ga naš organizem nujno potrebuje
  • zadnje raziskave kažejo, da naj bi sončenje pomagalo celo pri multipli sklerozi in nekaterih vrstah onkoloških bolezni
  • morska voda vsebuje veliko magnezija, ki deluje protistresno

Vsekakor nam bo že menjava okolja nadvse koristila in nam pomagala, da se sprostimo. Ko pa prištejemo še vse našteto, ni prav nič presenetljivo, da nas tako zelo vleče k morju in na morje!

 

Foto: Shutterstock, Pinterest, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam