Transspolna igralka noče več igrati transspolnih likov

09. april 2024

Transspolna igralka noče več igrati transspolnih likov

09. april 2024
Foto: Profimedia

Transspolna igralka noče več igrati transspolnih likov

09. april 2024

Mlada igralka Hunter Schafer, ki je zaslovela s serijo Evforija, v kateri je igrala transspolno srednješolko, je izjavila, da noče več igrati transspolnih likov.

Hunter Schafer se spomnimo po vlogi Jules Vaughn v seriji Evforija, v kateri je zaigrala ob priljubljeni Zendayi. V njej je igrala transspolno srednješolko, vloga pa jo je iz navadne smrtnice v hipu izstrelila med zvezdnice.

Zdaj pa je 25-letna Hunter v intervjuju za revijo GQ izjavila, da ji igranje zgolj transspolnih likov ni všeč.

Foto: Profimedia

“Zdi se mi ponižujoče – zame osebno kot tudi za mojo igralsko kariero – da me prepoznajo samo kot trans igralko,” je dejala in dodala: “Trdo sem delala in šla skozi mnogo težkih trenutkov pri lastni tranziciji iz moškega v ženski spol, zato si zdaj resnično želim le biti ženska in naposled kreniti dalje.”

Ob tem je omenila, da jo moti tudi to, da se ob omembi njenega imena vedno pojavlja tudi beseda “trans”. Meni namreč, da njena spolna identiteta ne bi smela biti prva stvar, ki bi jo ljudje povlekli na plano, ko se pogovarjajo z njo.

Hunter ob Zendayi v Evforiji. (Foto: Profimedia)

V intervjuju je sicer poudarila, da vseeno čuti odgovornost do transskupnosti, ampak, da bi ravno z bolj raznolikimi vlogami naredila uslugo ne samo sebi, ampak tudi transgibanju.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic