fbpx

Trendi se vračajo: 6 kosov, ki jih NIKOLI ne smete zavreči!

Izbor urednice, Moda, Novice, slider

Skrbno jih shranite, da vam kdaj ne bo žal …

Verjetno ste že kdaj slišali obžalovati svojo mamo, da ni kakšnega kosa iz svoje mladosti obdržala in shranila, saj je na vas videla zelo podobno oblačilo.
Kot veste, se zgodovina ponavlja, kar še posebej velja za modo.

Največji trendi se vedno pojavijo desetletje kasneje, zato je nekatere kose vredno shraniti. Marissa Benedetto, glavna stilistka v spletni trgovini The RealDeal nam je svetovala, na katere trende in se moramo osredotočiti in jih shraniti za leta, ki sledijo.

Izrezi, ki razkrivajo ramena (off the shoulder)

Izrezi na majicah, bluzah in oblekah, ki razkrivajo ramena, so se prvič pojavili v viktorijanskem obdobju, ko se je vse kombiniralo s čipko, naborki in volančki. Zdaj pa imamo priložnost, da opazujemo izpeljanke trenda na različnih kosih.

vecni kosi off the shoulders

Slip obleke

Že v pretekli sezoni se je pojavila slip obleka, ki je predstavljala povratek trenda devetdesetih. Dame so se poigravale z različnimi outfiti, saj so jih nosile samostojno, kot top ali pa celo v kombinaciji s hlačami, zato ta kos zadržite v svoji omari.

vecni kosi slip obleka

Wedgie kavbojke

Med zvezde mode jih je izstrelil levi’s, trend pa je aktualen v vsaki dekadi, saj so jih nosile Marilyn Monroe, Winona Ryder in Rihanna. Zahvaljujoč visokemu pasu, so kavbojke primerne za različne postave, lahko pa jih kombiniramo s športnimi copati ali visokimi petkami.

wedgie jeans vecni kosi

Platforme

Platforme so se prvič pojavile v 40. letih prejšnjega stoletja, vendar so postale popularne šele v 70. letih. Predstavljale so zabaven način, da se poigrate s svojo višino, pri tem pa ne občutite bolečine, ki največkrat spremlja noge ob nošenju visokih petk.

vecni kosi platforme

Mrežasti kosi

Mreža je še en trend, ki se nenehno pojavlja v modni industriji. Fotografija Kate Moss, leta 1993, na kateri nosi mrežasto in prosojno obleko verjetno nikoli ne bo šla v pozabo, v zadnjem času pa smo opazili, da so oblikovalci postali zelo kreativni, saj lahko mrežo najdemo, kot detajle na športnih kosih, in celo na oblekah za rdečo preprogo.

Vpadljivi uhani

Uhani so bili skozi zgodovino vedno statement kos. Odličen primer je britanska manekenka Twiggy, glavna ikona šestdesetih let, ki smo si jo zapomnili po neobičajni frizuri in vpadljivih uhanih.

twiggy vecni kosi veliki uhani

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam