fbpx

Trening retorike in komuniciranja

PR novica

Intenziven trening retorike in komuniciranja , 20 učnih ur

Naj vaš nastop odraža vašo osebnost!

Z uporabo različnih tehnik vas v samo dveh dneh »pripeljemo« do želene spremembe na komunikacijskem področju.

Teorijo združujemo z veliko prakse in realno izkušnjo iz vašega vsakdanjega življenja.

Treniramo, vadimo, simuliramo (poslovne komunikacijske konstelacije situacij iz vašega realnega življenja in delovnega okolja). Pripravimo »na vašo kožo« pisane različne vaje, ter za namen treninga, posnamemo vse vaše nastope in jih takoj analiziramo. Aktivno gradimo na tipu nastopa in komunikacije, kjer imate največji potencial in vam tudi najbolj odgovarja.

Naučili se boste dobrega nastopanja, učinkovitega komuniciranja in retoričnih spretnosti. Trema in stres pred nastopanjem bosta odpadla.

Trening daje poudarek razumevanju teorije z realno izkušnjo v praksi.

Kako komunicirati, da smo razumljeni, kaj nam pove telesna govorica, naša in od sogovornikov? Razumevanje pravilne govorne tehnike ter spoznavanje metod za odpravo in premagovanje treme oz. nelagodja pred nastopom. In še več…

Cilj treninga je, da bo vaša izgovorjena beseda odražala tudi vašo karizmo in samozavest pri vsakem nastopu in komunikaciji.

Prednosti so delo v majhni skupini, individualni pristop, intenzivno delo z veliko vaje, takojšen feedback in usmerjenost na vaš napredek, diskretnost in individualni komunikacijski coaching z izbranim coachom.

Dodatno:Tretji dan (termin po dogovoru) – individualna obravnava in komunikacijski coaching.

Vsebina programa in urnik

a. Javno nastopanje in retorika – 3 december (9.00 -16.00)

Retorika in javno nastopanje (priprava na nastop, nastop, prezentiranje)
Vaš nastop, (priprava na nastop, nastop in proaktivna analiza),
Kako govori telo – telesna govorica,
Premagovanje treme in stresa pri nastopanju,
Zahtevna in težavna publika – tehnike prepričevanja,
Vaje, vaje, vaje.

b. Komunikacija in aktivacija – 4. december (9.00 – 16.00)

Trening komunikacije,
Komunikacijski procoaching in ARC metoda, (priprava na nastop, nastop in pro aktivna analiza),
Poslovna komunikacija,
Aktivacija – proakcija,
Vaje, vaje, vaje

c. Individualno srečanje in komunikacijski coaching – po treningu, termin po dogovoru

Sestavni del intenzivnega treninga je:

1. Analiza profila udeležencev po samoocenitvenem listu
2. Analiza vseh nastopov posameznega udeleženca
3. Snemanje s kamero in takojšnje analiziranje
4. Praktične vaje, dihalne vaje, telesna postavitev
5. Priprava in nastop po lastni izbiri iz delovnega področja ( govor, sestanek, dogodek, predstavitev, predavanje idr..)
6. DVD s posnetki udeleženca vseh nastopov, vaj
7. Pisna analiza vseh nastopov in napotki za naprej (1 teden po delavnici)
8. Skupinski komunikacijski coaching

Intenzivni trening je usmerjena predvsem na praktični del. Trening zahteva velik angažma udeležencev, tako pred kakor tudi med treningom. Udeleženci boste sodelovali tudi pri ocenjevanju nastopov drugih udeležencev. Na ta način se boste učili tudi iz napak ali znanj drugih, s čimer boste lahko svoje znanje še dodatno nadgradili.

Po zaključenem treningu boste znali ravnati z zahtevnimi javnostmi, sogovornikom ali skupino ljudi. Pripravljeni boste na soočanje s kamero in tudi nastopom pred kamero. Znali se boste pripraviti na različne tipe nastopov in tudi voditi različne tipe nastopov ali dogodkov (sestanek, prezentacija, predavanje, srečanje). Pridobili boste nova znanja in veščine za učinkovitejše komuniciranje in podajanje vsebin. Zavedanje lastne telesne govorice in poznavanje ter branje govorice telesa sogovornika pa vam bo služila pri poslovni učinkovitosti. Z napotki in dihalnimi tehnikami se bo vsekakor zmanjšal tudi nivo stresa in treme pred nastopanjem.

Gre za interaktivno in zelo intenzivno delavnico. Zaradi načina individualnega dela je število udeležencev omejeno na 10 saj narava treninga zahteva popolno predanost coacha skupini oziroma vsakemu posamezniku.

Trening se razlikuje od ostalih ravno po individualnem pristopu vsakemu posamezniku in intenzivnem delu coacha z vsakim udeležencev ter tudi sprotno individualno analiziranje vsakega posameznika.

Kaj pridobite?

Zagotovili si boste prednost in uspeh v različnih okoljih in situacijah, pa naj gre za osebno ali poslovno področje.

Po zaključenem treningu boste znali ravnati z zahtevnimi javnostmi, sogovorniki iz različnih področij z različnim stilom komuniciranja. Znali boste prilagoditi vaš nastop in komunikacijo primerno vašemu sogovorniku. Znali se boste pripraviti in izpeljati različne tipe nastopov (sestanek, konferenca, predstavitev, govor idr). Osvojili boste pravila poslovnega komuniciranja, se naučili govorice telesa ter tako pridobili konkurenčno prednost in spoznali skrivnosti velikih mojstrov nastopanja.

Kotizacija

Kotizacija znaša 490 € + ddv in vključuje: strokovna predavanja, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, snemanje in analizo vaših nastopov (diskretno), obsežno uporabno seminarsko gradivo, DVD in pisno analizo samo in vseh vaših nastopov in vaj, potrdilo o udeležbi na delavnici ter napitke med odmori. Lokacija treninga – Ljubljana

Trenerji

PovejnaGlas združuje vrhunske certificirane trenerje in coache, specializirane za določena področja in potrebe klientov. Vsak coach ima poglobljene dolgoletne izkušnje na področjih, na katerih dela s svojimi klienti. Vsi coachi PovejnaGlas so poleg uradne visokošolske izobrazbe (magistri novinarstva, kadrovski management, antropologija, ekonomija..) tudi certificirani pri Academy of Executive Coaching, London, UK ter potrjeni s strani EMCC. Hkrati pa se poleg že dosedanjega znanja in izkušenj tudi nenehno izpopolnjujejo, predvsem na področju executive coachinga in novih metod, kvantne psihologije in nevrolingvističnega programiranja.

povej_na_glas

Anja Križnik Tomažin, voditeljica in predavateljica javnega nastopanja in executive in komunikacijski coach; Javno nastopanje in retorika

Jasna Knez, direktorica Kreativlab, trenerka, executive in komunikacijski coach; Javno nastopanje in motivacijska tehnika, trening komunikacije in ARC

Maja Martina Merljak, igralka in predavateljica javnega nastopanja in stresa; Javno nastopanje in premagovanje treme, aktivacija, govorne vaje,

Informacije in prijava: info@povejnaglas.si / 051 666 800

Oglasno sporočilo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam