Tretji dan LJFW: smo videli najbolj šokantne kose do zdaj?

05. oktober 2023

Tretji dan LJFW: smo videli najbolj šokantne kose do zdaj?

05. oktober 2023

Tretji večer ljubljanskega tedna mode je postregel z izjemno pestrimi kolekcijami, med katerimi so najbolj izstopali kosi Tanje Vidic, Princederosesnoires in Gacho Couture.

Dogajanje na 14. ljubljanskem tednu se stopnjuje. Tretji dan smo lahko videli še en paket desetih modnih revij, na katerih so se predstavili Things I miss, Tanja Vidic, Princederosenoires, Aemona, Mass, Gacho Couture, Patricia Pie, Barbara Vrbančič, Kiss the future in Matic Veler.

Med predstavljenimi kolekcijami so vsekakor najbolj šokirali kosi Tanje Vidic, Princederosesnoires in Gacho Couture, ki so na brv poslali futuristično eklektične kose za najbolj drzne ljubitelje mode.

Tanja Vidic (Foto: Jure Makovec)
Tanja Vidic (Foto: Jure Makovec)
Tanja Vidic (Foto: Jure Makovec)

Tanja Vidic je s kolekcijo “Formerly Known Objects” presegla tradicionalne metode pletenja, saj je vključila vsakdanje predmete zunaj običajnega konteksta,

Dejan Petrović, ki ustvarja pod imenom Princederosenoires in se v svoji oblikovalski praksi osredotoča na raziskovanje fluidnosti spola in čustev, je na brv poslal kolekcijo “Kintsugi”. Navdih je našel v istoimenski starodavni japonski umetnosti popravljanja razbite keramike, kjer se nepopolnosti poudarijo s pasto v zlatem odtenku.

Foto: Jure Makovec
Princederosesnoires
Foto: Jure Makovec

Potem pa je tu Milan Gačanovič, dolgoletni oblikovalec in kostumograf, ki nas nikoli ne pusti ravnodušnih. Sinoči je na LJF predstavil svojo novo blagovno znamko Gacho Couture, združujoč sofisticiranost s klasičnimi oblikami in modernim pristopom. Kolekcija “Human Collection” se osredotoča na estetiko dovršenih krojev in glamurja ter poudarja povratek k klasični eleganci v modi.

Gacho Couture (Foto: Jure Makovec)
Foto: Jure Makovec
Gacho Couture
Foto: Jure Makovec

Na eni strani (pre)drznost, na drugi strani večna eleganca

Svoje kolekcije so predstavile tudi znamke Things I Miss, Aemona, Mass, Kiss the future in Patricia Pie ter oblikovalca Barbara Vrbančič in Matic Veler. Barbara je ostala zvesta stari ročni tehniki in vintage inspiraciji, Matic Veler pa je z elegantno kolekcijo uglajeno zaključil tretji dan LJFW.

Če so nas trije oblikovalci skorajda povsem šokirali, je Velerju uspelo tehtnico prevesiti na stran večne klasike s kosi, ki bi jih takoj oblekli ob naslednji večerni priložnosti.

Matic Veler (Foto: Jure Makovec)
Matic Veler (Foto: Jure Makovec)
Matic Veler (Foto: Jure Makovec)
Matic Veler (Foto: Jure Makovec)

Četrti dan LJFW se bo začel ob 11. uri z okroglo mizo Zamolčana trajnost modnega sveta, nadaljeval pa ob 18. uri še z zadnjimi modnimi revijami 14. Ljubljanskega tedna mode. Prva bo na sporedu Sari Valenci, sledijo pa Volja, MNKCL, Made in Anselma, Smiles in the Night x Medle, Prik, Almira Sadar x Petja Zorec, Maja Štamol, Ludus, Mateyaneira, Draž.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic