3 razlogi, zakaj se dobri odnosi lahko poslabšajo

24. april 2024

3 razlogi, zakaj se dobri odnosi lahko poslabšajo

24. april 2024
Foto: Instagram @shepelevich
3 razlogi, zakaj se dobri odnosi lahko poslabšajo

3 razlogi, zakaj se dobri odnosi lahko poslabšajo

24. april 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Ne dovolite si, da te tri resnice o odnosih uničijo tudi vaš odnos. Zakaj je to povsem običajno?

Verjetno se vam je že zgodilo, da ste se v zgodnjih fazah odnosa nekomu popolnoma predali nekomu, a bili na koncu razočarani? Da ne govorimo o razhodih po več letih, ko ljudje šele takrat (ko vse ni rožnato) spoznajo, kdo je njihov partner v resnici.

Morda traja nekaj mesecev, lahko dlje, toda v določenem trenutku se vprašate: “Je to res prava oseba zame?” Kaj se je zgodilo in zakaj odnosi niso več takšni kot na začetku?

Foto: Instagram @rocky_barnes

Spodaj navedeni razlogi so pravzaprav očitni, toda, ko ste zmedeni zaradi vseh dogajanj v odnosu, si želite le pobegniti pred težavami.

Ljudje se spreminjajo

Pri sebi vsi vemo, da se spreminjamo, spremenijo nas življenjski dogodki, leta, toda, ko gre za našega partnerja ali nekoga, ki nam je pomemben, nam to po navadi ni všeč.

Spremembe se lahko zgodijo zaradi okoliščin, bodisi so te okoliščine nova, bolj odgovorna ali stresna služba, nepredvidljiva bolezen, ki jo spremljajo nevšečnosti in duševno stanje partnerja, nestabilne finance, ki vama preprečujejo, da bi potovala, se zabavala itd.

Foto: Instagram @_bellaiz

Tudi smrt bližnjega lahko ljudi močno spremeni. Včasih spremembe niti niso negativne za razmerje, pa vseeno porušijo dinamiko in komunikacijo obeh.

V razmislek: Vse spremembe niso slabe, dajo vam priložnost, da se tudi sami prilagodite, razvijete čustveno inteligenco in najdete veselje ter smisel v novih, drugačnih dogodivščinah. Z dobro voljo, potrpežljivostjo in ljubeznijo do partnerja boste vedno našli pot. Skušajte v vsaki situaciji poiskati pozitivne strani.

Kar nas sprva privlači, nas bo nekoč motilo

Za primer si vzemimo par, ki je poročen že trideset let. Njej je bilo včasih všeč njegovo stanovanje polno knjig in časopisov, kar je bil odraz inteligence, njegove pomečkane obleke pa so ga naredile posebnega. Vse to se ji je zdelo očarljivo.

Po poroki se ji je zdelo očarljivo, zdaj jo moti. Moti jo, ko ne najde ključev, moti jo, kako žveči. Prav tako tudi njega motijo nekatere stvari, ki jih počne ona. V fazi začetne zaljubljenosti nosimo rožnata očala, precej bolj smo prilagodljivi in v osebi vidimo le dobro.

Foto: Instagram @mao.ge

V razmislek: Vse to so pravzaprav nepomembne malenkosti, ki jih lahko spregledate. To niso stvari, zaradi katerih se je vredno prepirati ali oddaljiti od partnerja. Dolgoročno nam ostanejo veliko večje vrednote, ki nas povezujejo, združujejo znova in znova. Vprašajte se, katera stvar pri partnerju vas hkrati moti, vendar jo tudi skrivoma občudujete?

Svoj ego pripnemo partnerju

Nemalokrat se zgodi, da se poročita dva, od katerih ima eden višji ekonomski status. Precej zastarelo mišljenje, toda še vedno razširjeno je, da druga oseba to projektira nase. Ves uspeh in privlačnost.

Ljudje se spreminjamo, predvsem se staramo in čas ne prizanese nikomur. Prav tako finančni status. Danes je visok, jutri pa na dnu.

Foto: Instagram @mao.ge

V razmislek: pravijo, da potrebujete osebo, ki vas bo dopolnila. Ne bo držalo. Partnerja sta vsak zase celota, ne gre za razmerje, ti imaš to, jaz nekaj drugega in graditi svojo samozavest na partnerjevih lastnostih ali dosežkih, je korak v razočaranje. Prav je, da smo ponosni na partnerjeve dosežke, toda vse to je minljivo.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic