fbpx

Trije znaki, ki dokazujejo, da ste inteligentnejši od drugih

Odnosi

Namesto da rešujete razne teste in se z njimi hvalite pred drugimi, da bi jim dokazali, da ste inteligentnejši od njih, je dovolj, da se spomnite treh dogodkov iz otroštva.Strokovnjaki so namreč dokazali, da obstaja povezava med dogodki iz preteklosti ter visokega inteligenčnega kvocienta, zato preverite, kateri dogodki so to:

Zelo zgodaj ste se naučili brati

Britanska raziskava, v kateri je sodelovalo 2.000 parov dvojčkov je razkrila, da imajo otroci, ki so se naučili brati prej, višji IQ od svojega brata dvojčka. Strokovnjaki so prepričani, da jih je prav zgodnejše učenje branja razvilo v pametnejše.

V otroštvu ste hodili v glasbeno šolo

Raziskave so pokazale, da glasbena izobrazba povečuje verbalno inteligenco in s tem posledično sposobnost osredotočenja in kontrole. Ena izmed raziskav je bila izvedena z otroki, od katerih se je polovica redno udeleževala glasbenega usposabljanja, druga polovica otrok pa je obiskovala umetniški program. Ob koncu poskusa, ki je trajal štiri tedne, je 90 odstotkov otrok, ki so sodelovali v glasbenem programu, pokazalo višjo verbalno inteligenco kot drugi otroci.

Ste bojazljivi

Vemo, da zveni neverjetno, toda strah, sramežljivost in prestrašenost imajo včasih pozitivne strani. Po mnenju psihologa Jeremyja Caplana imajo bolniki z anksioznostjo in anksiozno depresivnimi motnjami višji IQ od bolnikov z lažjimi simptomi. Tudi druga študija je pokazala, da ljudje v trenutku strahu dosežejo boljše rezultate kot tisti, ki se ne počutijo zaskrbljene.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam