fbpx

Tudi najboljše mame kdaj zbežijo

Lifestyle, Prva stran, Style Mama, Uncategorized

Pobeg v neznano.

Po dolgem pregledovanju svojega tedenskega koledarja in pripravljanju mesečnega, so moje misli znova in znova uhajale tja … tja, kjer ni otroškega joka, kjer ni nočnega vstajanja, kjer ni dnevne rutine, ki je počasi že najedala moj pravi jaz.

Razmišljala sem o toplih krajih, ki sva jih s partnerjem obiskala, ko sva bila še sama. O dolgih neprespanih nočeh, nabitih s strastjo, pogovorom, objemanjem, poljubljanjem in vsem, kar spada zraven. Po tihem sem pogrešala svoje vitko telo, oblačila, v katerih sem bila videti privlačno in pa njegove poglede, ki so me požirali in ob katerih sem dobila kurjo polt.

Razmišljala sem o dolgih nočnih zabavah, o plesu, ki ga imam tako rada, o prebujanju na plaži in o soncu, ki sem ga tako rada občutila na svoji koži. Ste kdaj zaplavali v morju brez kopalk? Vem, da se sliši kot obrabljena filmska scena, ampak tisti, ki ste to počeli, se zagotovo strinjate z mano. Izkušnja je nekaj posebnega. Zbiranje poguma, da odvržeš kopalke in se zapodiš v temno morje, ne da bi vedel, kaj se skriva v njem, sram, da te bo videl kdo drug razen tvojega partnerja in hrepenenje po dotikanju. Noči na terasi ob kozarcu vina, s cigaretom v roki in pogledi visoko v nebo in zvezde, z nasmeškom, ki je razkrival samo srečo in nič drugega.

Oh ja, tam sem bila in zopet sem se glasno nasmihala.

Kaj kmalu sem opazila sodelavca, ki je začudeno gledal vame in me nekaj spraševal. Snela sem slušalke in se prebudila v službi. Da … nisem bila nikjer drugje kot pred svojim računalnikom. Odprte slike plaž so bile le material za moj novi zapis, najbližje temu kar sem opisovala pa mandarine, ki so bile razsute po mizi. Vem, da bo nekega dne spet tako, da ne bodo samo moje misli in tihe želje.

Do takrat pa bom z veseljem v službi pregledovala slike svojega malčka, njegov nasmeh, njegovo iskrenost v očeh. On je tisto, zaradi česar se iz pobega v neznano vedno znova in znova rada vrnem v realni svet in komaj čakam, da ga imam zopet pri sebi, v svojem objemu.

 

Foto: Pinterest, Dolce&Gabbana


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam