fbpx

Ujemi me, če moreš!

Lifestyle, Lifestyle, Novice, Novice, PR novica, Prva stran, Tehnologija, trend

Za ženske, ki si drznejo in želijo biti drugačne ter so hkrati tudi odgovorne!

Naslednji vikend bo kmalu pred vrati in kot ponavadi ga bom izkoristila. Moj moto je ‘work hard, play harder’. Veliko delaj, a še več se zabavaj! Sem tipično urbano dekle, no, ženska pač, v najboljših letih, a brez narave enostavno ne morem. Včasih dam prednost športu in krepitvi telesne kondicije, včasih pa razvajanju v wellnessih in druženju ob koktejlih s prijateljicami.

Pred leti so me prav one navdušile za golf, čeprav sem bila včasih veliko več na smučeh, kot s palico za golf v rokah. V vsakem primeru moram imeti prostoren avto, tudi zaradi svojih hobijev v naravi.

Kdor me pozna, tudi ve, da nisem ravno oseba, ki bi jo navduševala pohlevna vožnja. Zamorjenosti ne maram, cenim energičnost in živahnost ter okretnost, a ne le pri ljudeh, tudi pri vozilu! Zato sem pred dobrim letom dni, ko sem se odločala za nakup novega avta, izbrala hibridni MINI Cooper S E Countryman, ki je nalašč za voznike, kot sem jaz. Nadvse namreč cenim naravo in prednosti, ki nam jih vsem ponuja kot protiutež stresnemu urbanemu življenju, a čarom mestnega življenja se prav tako ne morem upreti.

Avto samo za naelektrene

Moj Countryman je prvi priključni hibrid iz družine vozil MINI, ta so mi bila vedno pri srcu. Ni prvič, da sem se odločila za to znamko, ki ponuja agilen in tipičen go-kart občutek pri vožnji. Kar se mene tiče, zagotovo drži: enkrat MINI, vedno MINI! Ker MINI pač ni ‘samo avto’, je način življenja, je znamka, ki ima za seboj kultno dediščino. Ta vozila so drzna in rahlo pobalinska ter pustolovska, tako kot jaz, po njihovi napeljavi tečeta adrenalin in domišljija, tako kot po mojih žilah. Ampak, ko je prišel na trg prvi priključni hibrid s podpisom MINI, nisem dolgo oklevala.

Gre namreč za naelektreno vozilo, ki se pelje tudi brez emisij. Naravnost imenitno za take, ki cenimo ‘čisto’ vožnjo brez emisij in varujemo okolje. Na ‘zeleno zavest’ stavijo tudi pri MINI znamki, ki kljub tradicionalnim vrednotam vstopa v prihodnost električne mobilnosti. Ker sem tudi sama nadvse naelektrena in švigam sem ter tja kot strela – nekateri pravijo, da me je nemogoče ujeti, podobno, kot Leonarda di Capria zlepa niso mogli ujeti agenti FBI v filmu ‘Ujemi me, če me moreš’ – sem se pri izbiranju modela odločila za pogon ALL4, štirikolesnega, skratka.

Ne želim namreč, da me kakrkoli ovira, še najmanj pa vozna podlaga. Zato je zame pogon na vsa štiri kolesa idealna izbira. Zakaj sem med vsemi MINI modeli, ki so na voljo, izbrala prav Countrymana, prav tako ni naključje: potrebujem več prostora, da lahko v avto naložim vse za ob vikendih, od golf palic ali smuči ter pripadajoče opreme do prtljage za avanturistične vikende. Countryman pa je najprostornejši med MINI-ji, zato je bila odločitev lahka.

Prostoren, a še vedno drzno gibčen

Moj nekdanji švigajoči MINI je bil res ‘mini’ v primerjavi s Countrymanom, toda po testni vožnji mi je postalo jasno, da se mi tudi pri hibridnem avtu ne bo treba zadovoljiti s kompromisom: prvi priključni hibrid MINI Cooper S E Countryman ALL4 po okretnosti in pospeških namreč ne zaostaja za ikonskimi modeli te znamke z oznako Cooper ali Clubman.

Kljub dejstvu, da gre za največjega predstavnika MINI družine, pri mojem vozilu nista izostala agilnost in go-kart občutek za volanom, tudi pospeški in končna hitrost so me prepričali!
In kakor so mene prijateljice uvedle v golf, za kar jim bom vedno hvaležna, sem jaz njih najbrž že nekoliko ‘okužila’ z ljubeznijo do MINI-jev, saj se vsaka rada pelje z mano, ko nanese priložnost za to.

Zato sem se jim oddolžila in jih še pravočasno opozorila na super priložnost, s pomočjo katere bodo tudi same lažje postale lastnice MINI-ja. MINI avtomobili so namreč v posebni MINI ‘Ujemi me, če moreš’ ponudbi na voljo s prihrankom do 5.000 evrov, časa, da ujamejo svojega MINI-ja po znatno ugodnješi ceni, pa imajo do konca marca ali do odprodaje zalog.

Kar dva popusta, kaj ni to super?

Seveda gredo lahko na splet na www.mini.si, morda pa je še boljše, da se oglasijo v enem od MINI salonov in se kar tam dogovorijo za poskusno vožnjo. V aktualno akcijsko ponudbo je vključen tudi priključni hibrid MINI Cooper S E Countryman ALL4, kot ga imam sama, v njegovem primeru lahko poleg akcije ‘Ujemi me, če moreš’ izkoristijo še dodatno finančno spodbudo Eko Sklada, ki ponuja do 4500 evrov subvencije, saj gre pač za vozilo s kombiniranim električnim pogonom, kar že pove sam naziv ‘priključni hibrid’.

Morda se bo katera od njih (enako kot sem se jaz) navdušila nad tipičnim MINI užitkom v vožnji, ki pa je v primeru hibrida zavezan še drugim vrednotam, ki jih vse cenimo: trajnosti, zeleni mobilnosti, čisti prihodnosti za nas in naše otroke… Ko me kdo vpraša, zakaj ravno MINI Cooper S E Countryman ALL4, bi mu povedala, da me je očarala možnost povsem električne mobilnosti brez emisij, ki jo omogoča priključni hibridni pogon, a ta ne gre na račun vznemirljive športne agilnosti, kakršno obožujem.

To in pa kajpada vsestranskost vozila ter njegova prostornost in asketska poraba. Včasih mi kdo kar ne verjame, kako malo goriva porabi avto: v povprečju 2,1 litra na 100 kilometrov.

Eleganten v mestu, neustavljiv v naravi

Prednosti povsem električne mobilnosti izkoriščam predvsem od ponedeljka do petka na krajše razdalje, ko se vozim v službo, za daljše razdalje v prostem času in ob vikendih pa pospeškom in hitrosti malce ‘pomagam’ s pogonom trivaljnega bencinskega motorja, ki dopolnjuje ekološko čisti elektromotor. Z MINI Cooper S E Countryman ALL4 lahko vozim na povsem električni pogon ne le v mestnem prometu, temveč tudi zunaj njega.

Ko združim obe obliki pogona, se pred menoj odprejo daljše razdalje tudi zunaj urejenih cest in to prav zaradi štirikolesnega pogona ALL4.
Zunaj mesta rada pritisnem na stopalko in moj MINI Cooper S E Countryman ALL4 pospeši od nič do 100 km/h v 6,9 sekunde, kar za hibrida sploh ni slabo! Ko k temu prištejem privlačno zunanjost, več možnosti spreminjanja prostora in njegove uporabnosti v notranjosti, nadvse udobno vožnjo in prefinjen občutek iz premijskega avtomobilskega razreda, mi je jasno, da sem se pravilno odločila.

Lep in eleganten v mestu, a ne pozna ovir v naravi, ne glede na teren: to je moj zvesti pomočnik, s pomočjo katerega premagujem vse izzive. Upam, da me bodo prijateljice posnemale in našle svojega idealnega spremljevalca, ne glede na to, ali potrebujejo takega s 3 ali 5 vrati. Izbirajo lahko med več modeli, popust na nova vozila iz zaloge pa lahko izkoristijo do 31. marca. Kaj menite, jim bo uspelo ujeti?

Foto: BMW Group


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam