fbpx

Ula zelo dobro ve, s katero nogo zjutraj vstane iz postelje

Intervju, Lifestyle

Z največjim modni kiksom v svojem življenju je Ula predvsem razveselila svojo mamo … in seveda tudi sebe.

Ula Furlan ni samo lep obraz. Je igralka, voditeljica, modna navdušenka in predvsem zelo radovedna ter znanja željna mlada dama. Trenutno jo lahko spremljamo na Planet TV, kjer v sklopu nedeljske oddaje, svoje modno navdušenje in nasvete deli z gledalkami in gledalci.

S simpatično in vedno nasmejano Ulo se je pogovarjala urednica, Anja Cajhen.

Ste en izmed najbolj prepoznanih obrazov na modni sceni. Kakšen je vaš tipičen stil, ko ste stran od modnih luči in dogajanja?

1Tipična Ula zelo dobro ve, s katero nogo je vstala iz postelje in kam jo nese dan, kje, s kom, kdaj in zakaj se bom srečala, bo dan bolj „privat“ ali bolj posloven.

Če se notranje stanje in podoba v ogledalu ob jutranjem umivanju zob uravnovesita v mirnost, dekliškost in igrivost, potem v omari pobrskam za barvami, vzorci, krili ali srajcami, ki jim za nekaj dodatnega šarma zavežem pentljico ali kravato.

Če se odpravljam na modni dogodek ali pa podaljšan prekršek globoko v noč, običajno sežem po črni, po usnju, resicah, zlati uri, črtalu za oči in rdeči šminki. Sicer pa se mi zdi, da nimam precizno izpiljenega stila, ki bi pripadal zgolj eni estetiki in eni podobi, trendu ali času. Nekako povezujem vse kar mi je pri srcu in lepo in vsemu skupaj skušam dodati še nekaj lastnega pečata. Se pa zgodi, da v nedeljo po modnih minutah na Planet TV kdaj domov odidem tudi s prekrasnim smokey eye make upom, rdečimi supergami in preveliko trenirko, ker v enem popoldnevu združim nedeljski Tivoli, domače kosilo in nastop pred kamero 🙂

IMG_5315

Prvi spomin na modo?

Verjetno ga gre pripisati mami in njeni, vedno zanimivi, za štefnanje in šarjenje šest letnice, narejeni omari, pa oddaji Križ Kraž, bujnim trajnam, vijoličnim sencam na očeh, večnadstropnim uhanom, bleščicam v lakih za lase in dolgim, živo rdečim nohtom. Za ostale otroške modne spomine pa nisem prepričana ali jih osvežujem in podoživljam zaradi fotografij v albumih ali zato, ker se jih resnično spominjam. Pri petih letih vem, da so mi bila najljubša ogromna prozorno roza/rdeča sončna očala, pri nekje šestihih sva s tatijem že imela prvi „modni“ photo shoot, z mamino rdečko šminko in dolgimi, belimi koraldami.

Kateri je po vaše tisti kos, ki naredi ali uniči celoten outfit?

Hm … bi rekla, da je lahko več tistih, ki znajo narobe zaključit celoto ali ponagajat že pri samih temeljih podobe. Lahko je to napačen modrček, nepravilni čevlji, torbica, hlačne nogavice ali kos nakita.

Kaj naj bi po vaše odražal osebnostni stil?

Če na hitro odvzamem stil in ostanem pri osebnosti, potem gre za to, kar smo. Kako živimo, kje in s kom, kaj imamo radi, kaj spoštujemo, koliko se cenimo, o čem razmišljamo, kaj beremo … Osebnosti stil je zame odnos do sebe, do mode, do svoje podobe, telesa …

IMG_2293o

Če bi lahko obdržali samo eno obleko in jo morali nositi do konca življenja, katero bi si izbrali?

Najlažje in srednje izvirno bi vsak dan funkcionirala v dobrih kavbojkah, črnem t-shirtu in črnem suknjiču.

Kako bi opisali estetiko v treh besedah?

Premišljeno, poglobljeno, lepo.

Kaj je najstarejši kos v vaši garderobi, ki se ga ne želite znebiti?

Mamina svetlo morda majica na preklop, z izvezenimi ogledalci iz začetka 70ih, pa mamina maturantska / moja obleka za valeto.

Katerih trendov se najbolj veselite to jesen in zimo?

Veselim se škornjev s polno peto, kavbojk in hlač visokih v pasu, plisiranih kril, zamolklih barv za nohte, domiselnih eye-linerjev in velikih kosov, bogatega nakita.

Kateri je bil do sedaj najboljši lepotni nasvet, ki ste ga prejeli?

Mislim, da je najbolje, da se čim bolj držimo pravila: zrak, sonce, spanec, veliko tekočine / vode in čista / očiščena, spočita in nahranjena koža.

FullSizeRender

Kateri lepotni pripomočki so vedno v vaši torbici?

Pilica, mazilo za ustnice, črn svinčnik, korektor.

Ali poznate ta občutek: Joj, nimam česa obleči?

Večkrat na mesec 🙂

Kateri kos oblačila ali modnega dodatka ima za vas največji pomen?

Tisti, ki nosi simboličen pomen in pripoveduje zgodbo o nepozabnem, srečnem, zadovoljnem, izpolnjenem trenutku.

Spomladansko in jesensko čiščenje omare. Se težko ločite od oblačil?

Ja, kar precej, ker se mi vedno nekam zadaj prikrade glas, ki pravi – kaj pa če bo tole še kdaj prišlo prav …

Ampak se ne vdam vedno in imam potem delovna obdobja (kakšen vikend), ko prevetrim vse predale, obešalnike in police, torbice, brisače, posteljnino in čevlje ter spakiram torbe in vreče ter selekcioniram, kaj podariti prijateljicam, kaj  Humani ali drugim dobrodelnim organizacijam. Včasih skušam menjati staro za novo na izmenjevalnih dogodkih, kot so Swap party, nekaj pa shranim za garažne razprodaje ali zložim v vrečko in na, že malo utečenem „zbirnem“ mestu na naši ulici, odložim z napisom „Podarim“.

3

Katero pravilo glede stila se vam zdi najpomembnejše?

Mislim, da je najvažneje, da si zaupamo in da se začutimo. Vedno sem občudovala ljudi, ki enostavno sijejo, da se dobro počutijo lastni koži, kjer ni odvečnih poudarkov, kjer se okus, stil, estetika in osebnost enostavno zlivajo v eno unikatno celoto. Ko so tiste pegice ravno pravšnje, ko tisti koder nikakor ne bi mogel bolje siliti na oči, ko se prstani zdijo, da so od nekdaj na teh prstih, ko šminka obrobi nasmeh in oblačila objemajo dobro vsebino.

Katerega trenda na vas nikoli ne bomo videli?

Modne revije in brvi velikokrat lahko postrežejo tudi s kakšnim nenosljivim idejnim konceptom, pa naj bo to del obutve, pričeske ali oblačil. Mislim, da se bom vedno izogibala oblačil, v katerih si ne bom uspela sama zavezat čevljev ali se brez skrbi sprehajati in sedeti, v skrbi, da mi ne bi kaj pokukalo ven spredaj, zadaj ali od strani.

IMG_1983o

Kupujete oblačila v Sloveniji ali tujini?

Največkrat v Ljubljani, vedno kaj na potovanjih, ne pogosto, a z velikim zanosom – po spletu 🙂

Obstaja za vas kakšen tabu, kar se tiče mode?

Moda se mi zdi predvsem odlična priložnost, da gremo k samemu sebi in ne proti lastnem jazu, podobi in prepričanjem. Moda, stil in trendi so še vedno platforma, kjer brez velikih zamer, slabih vesti in razočaranj lahko glasno in pogumno rečemo tudi samo NE.

Vaš največji modni kiks?

Doma narejena peroksidna blond pramena, ki si jih je bilo nujno omisliti pred začetkom prvega letnika srednje šole. Mami je bila zelo vesela. Jaz pa tudi – ko so preraščala kar nekaj let 🙂

 

Foto: osebni arhiv Ula Furlan


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam