fbpx

Uma Thurman: Zakaj sem boljša ženska v 40-ih kot v tridesetih!

Izbor urednice, Lifestyle, Novice, Odnosi, Prva stran, Znani

Znana in večkrat nagrajena igralka se je odločila, da razkrije svoja pravila za srečo, zadovoljstvo in uspeh,

Znana in večkrat nagrajena igralka Uma Thurman se je odločila, da razkrije svoja pravila za srečo, zadovoljstvo in uspeh, ki jih je spoznala, ko je dopolnila štirideset let.
Uma je od samega otroštva do začetka igralske kariere v New Yorku, šla skozi številne življenjske izzive. Pot do uspeha ni bila lahka, od prvih poslov, do prvih srečanj z gubicami, ki privedejo do drugačnega dojemanja samega sebe in okolice.

Kot pravi, so jo leta in izkušnje pripeljale na višjo raven zavedanja, ko je začela drugače gledati na vse življenjske izzive, tako lepe, kot tudi manj prijetne.
Soočenje dobrih in slabih priložnosti je ključnega pomena za njeno rast in napredek, zato je danes hvaležna za vse, kar je dosegla, se naučila in spoznala. Odločila se je, da to spoznanje deli z vsemi ženskami po svetu.

Kaj je za Umo uspeh, največji poslovni podvig in kaj je stavek, ki bi si ga povedala pred 20. leti, pa boste izvedeli v nadaljevanju prispevka.

Kako bi opisali močno osebo?

Po moje mora biti močna oseba tudi pogumna. Moj pogum se nanaša na vsakodnevno meditacijo, ki jo uporabljam za dihanje in iskanje moči. To imajo zelo redki ljudje in se nanaša na nenehno eksperimentiranje in boj, hkrati pa pripravljenost, da raziskujemo stvari, za katere ljudje mislijo, da jih ne morejo storiti. Preprosto, živimo v okolju, kjer ljudje radi ocenjujejo in kategorizirajo druge. Vendar pa je ta čas mimo in nujna je potreba po spremembi. Svobodno lahko rečem, da danes ljudje, kot skupnost, želijo premikati meje. Medtem, ko se v družbi dogajajo grozne stvari, kot je rasna neenakopravnost, mislim, da še vedno obstaja napredek v višji stopnji empatije in spoštovanja drugih. Mi, kot družba se moramo boriti za napredek, čeprav se nam zdi, da včasih raje vse pometemo pod preprogo.

Ste vi pogumni?

Verjamem, da imam v sebi dovolj poguma, ki pa se nanaša na moj lastni boj. To je pripravljenost, da vsak dan vstanem in poskušam znova. Ne gre za to, ali bom padla, ampak kako se bom ponovno dvignila … in padce sem v življenju doživela velikokrat. Primer za to je bolečina v hrbtu, ki sem jo čutila dlje časa. Ko smo mi naredili magnetno resonanco, se je zdravnik začel smejati in mi rekel:

»Ali veste, da ste tu zlomili kost pred petimi leti?«

Odvrnila sem mu, da ne, torej veste, da je pogum samo hrabrost, da vidite poraz kot eno izmed možnosti. To lahko pojasnim z besedami: OK, to je boleče, kaj je pri tem priložnost? Kaj lahko pridobim in kaj izgubim? Preprosto, če ne poskusite, ste s tem na izgubi. Danes pri svojih štiridesetih drugače doživljam stvari. Zanimivo na kakšen način danes ocenjujem uspeh, prevzemam krivdo nase, hkrati pa želim, da odpustim sami sebi in tudi drugim. Ne glede na to, kako naivno se sliši, to niso majhne stvari.

Če bi imeli možnost, kaj bi si svetovali pred 20. leti?

Rekla bi: V redu, usedi se, ne boš verjela! Ne, nadaljuj z branjem … vse bo v redu. Zdaj, ko se ozrem v preteklost, mislim, da je dobro, da sem imela veliko presenečenj, tako dobrih, kot tudi slabih. Vesela sem, da sem na neki način zmagala v bitkah in pri tem sem se naučila, kako jih ustavim. Bil je trenutek, ko sem si rekla: ne obsojaj, boš že sama videla … in sem videla! Končni rezultat je povezan z visoko stopnjo sočutja za druge ljudi, nekaj, kar si nikoli nisem mislila, da bom dosegla.

Ali obstaja nekaj, kar ste v svojem delu naredili, kar je bistveno za dojemanje človeka?

Obstaja ena čudna stvar, ki jo imam rada pri svojem delu: sposobnost izražanja čustev pisatelja ali kakšnega drugega ustvarjalca, da vdihnem empatijo v značaj lika. Takih vlog je bilo kar nekaj, moja nedvomno najljubša pa je nedvomno serija Hysterical Blindness, ki prikazuje ljudi, ki jih odprtost uma najbolj sprošča in zdravi.

 

Foito: Harper’s Baazar


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam