fbpx

Urednica preverja: Lahko s telefonom naredimo popolno fotografijo?

Lifestyle

Konec marca so bile oči svetovne javnosti uprte v Pariz. Tokrat ne zaradi prestižnega tedna mode, ampak zaradi predstavitve najnovejšega člana družine Huawei, P30 in P30 Pro.

Najava je bila velikopotezna: Huawei premika meje fotografije ter uvaja nova pravila in kot urednica spletne strani, kjer bistveno vlogo igrajo fotografije, me je seveda zanimalo, ali so šli huawejevci v svojih napovedih tokrat malce predaleč.

Richard Yu, predsednik uprave Huawei Consumer BG je razkril novo serijo pametnih telefonov Huawei P30, ki predstavlja največjo revolucijo po desetletjih razvoja digitalnih fotoaparatov in dojemanja mobilne fotografije. Ali drugače povedano: za izjemne fotografije ne potrebujemo več dodatnih fotoaparatov, temveč le pameten telefon. Serija Huawei P30 uporabnikom omogoča zajeti pravo lepoto, ki je okoli nas in to z napravo, ki tudi za ženske roke ni prevelika.

Kljub temu, da Huawei P30 za današnje razmere ni prevelik, ker pa robov okoli zaslona skoraj ni, nudi dovolj veliko zaslonsko površino, kar pa me je še najbolj razveselilo je, da ga lahko uporabljam le z eno roko. Telefon je v celoti steklen (kovinski je le okvir), zato moraš biti zelo previden kam ga odložiš.

Izjemen fotoaparat

Zaradi izstopajočih objektivov treh kamer se mobitel ne dotika površine s celotnim hrbtiščem, zato se lahko zgodi, da zdrsne in pade na tla. Se pa s podobno težavo soočajo skoraj vsi moderni telefoni višjega razreda, če jih nimamo varno shranjenih v ovitkih. Drugega kot kamer pa na hrbtišču ni, kajti tipalo prstnega odtisa je tudi pri tem telefonu pod zaslonom. Čeprav je P30 relativno tanek, nudi v roki dober občutek, ker sta obe daljši stranici kovinskega okvirja nežno zaobljeni. Zaradi tega ga je tudi preprosto prijeti, če je kje odložen.

Pametni telefon Huawei P30 ima kamero kinematografskih zmogljivosti, ki uvaja dobo snemanja mobilnega videa studijske kakovosti. Tipalo Huawei SuperSpectrum omogoča spektakularno zajemanje video posnetkov pri šibki svetlobi, zato so nočni posnetki svetlejši in polni podrobnosti.

Big Foot Mama na letošnjem SOF-u , posneti s 5x povečavo

Rezultat Huaweijeve optične (OIS) in z umetno inteligenco podprte stabilizacija slike (AIS), ki delujeta pri vseh nastavitvah snemanja videa, pa so popolni in enakomerni posnetki.

Širokokotni posnetki so izjemni

Poleg tega objektiv SuperZoom omogoča jasne bližnje posnetke, medtem ko z umetno inteligenco podprt urejevalnik videa omogoča dodajanje glasbe in posebnih učinkov, kar pametne telefone serije Huawei P30 spremeni v mobilni video produkcijski studio.

Pri vseh teh tehnoloških presežkih pa niso pozabili niti na dizajn in barve, ki so, sploh ženski del, popolnoma navdušile. Za razliko od serije Mate, ki je usmerjena k moškim uporabnikom, so serije P usmerjene k ženskam, zato je tu dizajn še toliko bolj pomemben, saj smo ženske veliko bolj modno usmerjene.

Za konec …

Priznam, da mi sama tehnologija ne pomeni tako zelo veliko, da bi si izbrala telefon, ki je tehnološko v sami špici, na videz pa je zgolj povprečen in tu se s šefom oblikovanja pri Huaweiju strinjava:

»Vsi se trudijo, da bi razvijali tehnologijo. Tehnologija je super, vendar mora biti mobilni telefon nekaj več. Barva in dizajn simbolizirata to, kar ste. Tudi če kupite telefon v črni barvi, ga nadgradite z na primer, vpadljivim ovitkom. Telefoni so postali del našega vsakdana, zato morajo biti zanimivi in zabavni. Morajo vam biti všeč.«

In meni je všeč! Čeprav je P30 manjši od svojega velikega brata P30 Pro, ni (za moje potrebe) nič slabši. Seveda nima na voljo vseh fensi šmensi dodatnih funkcij, pa vendar mi njegove fotografske sposobnosti več kot zadostujejo, zato sem fotoaparat, ki sem ga pred leti dobila za rojstni dan, pospravila v omaro!

Foto: osebni arhiv (posneto s Huawei P30)


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam