fbpx

Urednik, ki je samo z dvema naslovnicama pokazal svojo moč!

Izbor urednice, Lifestyle, Moda, Novice, Novice, slider

Edward Enninful: vpliven mož v svetu mode, glasbe in celo v Hollywoodu.

Vrnimo se v letošnji april, ko se je v javnosti odjeknila novica, da se po 25. letih z glavnega stolčka britanskega Voguea poslavlja Alexandra Schulman, kot so zapisali, zaradi iskanja novih izzivov in priložnosti.

Zelo hitro se je razvedelo, da na njeno mesto prihaja moški, modni urednik in stilist Edward Enninful, v modnem svetu zelo poznan in vpliven, prav tako pa ima na svojem seznamu prijateljev veliko slavnih oseb.

 

»Edward je v modni skupnosti zelo vpliven, njegov vpliv pa seže tudi v glasbene vode in celo Hollywood, kjer se trenutno ustvarja duh časa,«

je ob njegovem imenovanju zapisal izvršni direktor Condé Nasta, Jonathan Newhouse. Edward je s že prvima številkama modne Biblije razkril, kako zelo resno je vzel svoj položaj na prestolu britanskega Voguea. Dve številki sta bili namreč dovolj, da je dokazal odličen občutek pri izbiri modela za naslovnico, ki mu bo zagotovila potrditev, da si je mesto odgovornega urednika še kako zaslužil.

Prva, ki je imela to čast, je bila 25-letna temnopolta Adwoa Aboah, s katero je Edward pokazal, da ne bo molčal o težavah v modnem svetu, kar je razlog za navdušenje množic, saj so prav ti modeli med najbolj diskriminiranimi na modni pisti in izven nje.

Mlada manekenka pogosto govori o svoji težavni preteklosti – bipolarni motnji, odvisnosti od depresije in nezadovoljstvom zaradi videza, zaradi česar je leta 2015 poskušala storiti tudi samomor. To ni bila samo naslovnica, ampak naslovnica posvečena ženskam, ki se v današnjem času borijo s podobnimi težavami in se ne odpovedo svojim sanjam, ne glede na to, kako je težko.

Prejšnji teden je Enninful predstavil že drugo naslovnico s Taylor Swift, pevko, ki je nekoč že imela vse, letos pa ji je Hollywood nenadoma začel obračati hrbet.

Taylor Swift je že dolgo ljubljenka javnosti in drugih znanih osebnosti, spomnimo se samo njenih nepozabnih prihodov na številne rdeče preproge, skupaj s svojimi slavnimi prijateljicami.

V začetku tega leta pa se je za Taylor začelo težko obdobje, ki so ga nekateri poimenovali kar začetek konca in lahko, da so imeli tudi prav. Po burnih in javnih prepirih z (zdaj že nekdanjo) prijateljico Katy Perry, Kanye Westom in njegovo soprogo Kim Kardashian, se je v javnosti ustvarila drugačna slika, v kateri Taylor ni več predstavljala sladkega country dekleta s svetlimi kodri in modrimi očmi.

O pop zvezdnici se je začelo šepetati, da je prava kača, razvajena diva in lažnivka, ki si je svoj videz pridnega dekleta zgradila za potrebe kariere. Razšla se je tudi s številnimi prijateljicami, ki so kasneje trdile, da si njenega prijateljskega kroga niso upale zapustiti.   Medtem se je pevka vsem, ki so ji ostali ob strani, v video spotu Look What You Made Me Do, zahvalila tako, da je na majico natisnila njihova imena.

Taylor se je kmalu po objavi omenjenega videa umaknila iz javnosti ter izbrisala svoje profile na družbenih omrežjih. V času, ko so mediji ugibali, kje je in kaj počne, je Taylor uživala s svojim novim srčnim izbrancem ter snemala nov album z imenom Reputation (Ugled), s katerim je najavila novo obdobje v svojem življenju, ter končni obračun z nasprotniki, ki so povzročili njen padec.

Zdi se, da je Edward Enninful v njej prepoznal odlično orodje za samopromocijo, saj je Taylor zaradi vsega tega dogajanja postala prava vroča roba, ki pa je postala zelo previdna pri izbiri medijev, s katerimi še komunicira. Zaradi tega je Edwardowa vrednost še narasla, Taylor pa je z naslovnico in editorialom dokazala, da se ne želi odreči svoji novi, nevarnejši podobi.

V uredništvu že težko čakamo, kaj nam bo Edward Enninful pripravil za tretjo naslovnico, saj glede na njegov začetek, lahko ponovno pričakujemo nekaj velikega.

 

Foto: Getty, Vogue, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam