V Ljubljano prihaja priljubljen oblikovalski festival!

01. oktober 2024

V Ljubljano prihaja priljubljen oblikovalski festival!

01. oktober 2024
Foto: Instagram @bigsee.slovenia
V Ljubljano prihaja priljubljen oblikovalski festival!

V Ljubljano prihaja priljubljen oblikovalski festival!

01. oktober 2024
Foto: Instagram @bigsee.slovenia

Največji oblikovalski dogodek v Sloveniji bo med 10. in 12. oktobrom povezal oblikovalce iz najbolj kreativne regije na svetu.

Ljubljanske ulice in trgi bodo postali živahna galerija z oblikovalsko okuševalnico »Eat& Drink Design«, na festival BIG Design pa prihajajo tudi velika svetovna imena oblikovanja, med njimi direktor oblikovanja pri skupini Lavazza Florian Seidl in direktor oblikovanja pri Hisense Gorenje Europe Matevž Popič.  

Foto: BIG Design

Tridnevni festival, bo tako povezal stroko, ljubitelje kakovostnega oblikovanja in uporabnike. “Dokazati želimo, da oblikovanje izhaja iz vsakodnevnih potreb in življenja ljudi. Tako v modi kot v arhitekturi, avtomobilih ali pohištvu je namreč nujno, da se naučimo in ozavestimo, kaj je lepo, kaj primerno in uporabno. Predvsem pa moramo tako oblikovalci kot naročniki izhajati iz zavedanja, kaj sodi v specifična prostor in čas, in kakšne posledice naš izbor pušča v okolju,” pravi idejni vodja in ustanovitelj festivala Zmago Novak.

Foto: BIG Design

Sejem vrhunskega oblikovanja in oblikovalska okuševalnica

Mestni trg, Stritarjeva ulica, Ciril-Metodov trg, Tromostovje in Prešernov trg v srcu Ljubljane se bodo v času festivala spremenili v galerijo na prostem, razstavljenih pa bo več kot 40 različnih oblikovalskih znamk iz 16 držav, ki odražajo aktualne potrebe ljudi in napovedujejo trende.

Med razstavljenimi izdelki boste našli avtomobil, jadrnico, pohištvo, luči, modne izdelke, ozelenele stene, produkte za otroke in široko paleto izdelkov, različnih namembnosti in iz različnih materialov.

Foto: BIG Design

Sproščeno druženje z oblikovalci bo vsak večer med 18. in 22. uro popestrila priljubljena oblikovalska okuševalnica »Eat & Drink Design«. Tu se s finger foodm na izviren in očem privlačen način predstavljajo tudi ponudniki vrhunske kulinarike. Vsi dogodki v sklopu festivala BIG Design so brezplačni. 

Prestižne nagrade in eminentna imena

Renome festivala BIG Design potrjujejo tudi svetovno priznani oblikovalci, ki se festivala udeležujejo kot predavatelji in razpravljavci. Med njimi direktor oblikovanja pri Lavazzi Florian Seidl iz Italije, Matevž Popič (Hisense Gorenje Europe), Charlie Pommier (Pommier Furniture), Dr. Mezey Zoltan (Flaar), Andreas Kurbos (Studiokurbos) in Luka Stepan (SITO).

Foto: BIG Design

Podelitvi prestižnih BIG SEE nagrad – mednarodnih Grand Prix nagrad za produktno oblikovanje ter nagrad za slovensko oblikovanje – predstavljata vrhunec dogajanja na festivalu. Obe podelitvi bosta za zidovi Mestne hiše v Ljubljani, neposreden prenos pa bo na velikem zaslonu pri Robbovem vodnjaku, kjer ju boste lahko spremljali tudi vsi, ki sedeža v dvorani ne boste uspeli dobiti. 

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic