fbpx

V trendu: kako ‘it’ dekleta kombinirajo oblačila s črtami?

Moda, Novice, Prva stran

Kako so črte za novo sezono skombinirale ‘it’ dekleta z Instagrama?

Modni trendi, ki so večna klasika, pravzaprav niso pogosti. Nekatere smernice se rojevajo in umirajo tako hitro, da bi jih laže uvrstili med muhe enodnevnice, kot med trende. Toda med vselej šik kosi, ki se jih zlepa ne naveličamo, zagotovo lahko najdemo naslednji vzorec: črte. Črte že desetletja gospodujejo ulicam, še posebej, ko se približuje poletje.

Črtasti vzorec trendseterke nosijo že vse od 60. let minulega stoletja, ko trendseterstva modni jezik še ni poznal, a se je v tistem času pojavila nova vrsta ljudi: jet-seterji, ki so živeli lagodno na račun svoje slave ali dediščine staršev. Ležerni slog in razkazovanje na jahtah v mondenih krajih je postalo obvezno.

Danes smo zaradi družbenih omrežij vsi lahko vsaj za 5 minut zvezde in pokažemo na fotografijah enega od stilov, ki ne bodo nikoli videti preživeti. Črno-bele proge in mornarsko modre v kombinaciji z belo barvo so kajpak klasika ter so videti super že same po sebi, a črte se ujemajo tudi z drugimi barvnimi kombinacijami.

Edino, kar se vsako leto spreminja, je debelina črt, ter naša osebna odločitev, ali izberemo take, ki so postavljene vodoravno ali pač navpično. Ta ‘must-have’ potisk naj bi glede na zadnje omenjeno tudi vizualno odločil, ali smo videti vitke ali nekaj kilogramov težje.

Pravila so zato, da jih kršimo, v kolikor so modna, zato brez strahu izbirajte oblačila, ki imajo poudarek na črtah, ne glede na debelino ali postavitev. To poletje so se Instagram dekleta očitno odločila, da je prišel čas za nekoliko širše proge oziroma črte in podobno lahko sklepamo tudi iz ponudbe v trgovinah.

Ali želite vedeti, kako se bo letos nosilo črte? Potem je dovolj že pogled na zgornje fotografije in na tako imenovana ‘it’ dekleta, ki so svoja črtasta oblačila že pokazala na svojih insta profilih.

 

Foto: Instagram, Samieze


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam