fbpx

V trendu: nosijo se čevlji s prozornimi detajli!

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Prva stran, trend, Zanimivosti, Ženska moda

Prozorni vstavki v klasični in tudi trendovski obutvi v hipu pračarajo občutek lahkotnosti in futurizma.

Mnoga ‘it’ dekleta so jih v zadnjih sezonah nosila na rdečih preprogah in tako je obutev s prozornimi detajli postala must-have modni dodatek. Naj si jih nosimo k obleki za posebne priložnosti, k svečanim toaletam ali kavbojkam, palazzo hlačam ali na karkoli že, prozorni detajli na čevljih vnašajo v modno podobo pridih enostavnosti, ki laska vsakemu videzu. Še posebej, ko je v igri poletna obutev.

Morda Jimmy Choo in Gianvito Rossi res veljata za tista oblikovalca, ki sta v okviru svojih luksuznih kolekcij lansirala ta trend, a moj spomin je dovolj trden in zanesljiv, da se še zelo dobro spomnim trenutka pred nekaj leti, ko je Asos dal svojo kolekcijo nadvse podobnih, domala enakih čevljev na trg. Pustimo to pri miru, vsekakor pa že dolgo ni več skrivnost, da prav oblikovalci, ki delajo za nizkocenovnike in jih sploh ne poznamo po imenu, marsikdaj ‘zakuhajo’ kakšen nov, vroč trend, ki ga hitro posnamejo zveneča imena. Podobno je tudi pri obutvi s prozornimi detajli.

Model Yeezy, ki ga nosi tudi Kim Kardashian

Kakorkoli že, sandali s prozornimi jermenčki so poskrbeli za povsem novo eleganco: ustvarili so privid ‘nevidnega’ čevlja, oziroma takega, ki lebdi na nogi. Tudi klasičnim salonarjem na špico in z visokimi petami so prozorni izrezi v usnju takoj dodali svež, sodoben videz. Trend so pograbili vsi, ki nekaj veljajo v industriji obutve, od high-street znamk do oblikovalcev visoke mode.

Čeprav se je mini revolucija z njihovo pomočjo sprva odvijala na področju bolj klasične ženske obutve, pa je nova sezona poskrbela, da smo jih dobili še drugod. Sedaj priljubljeni natikači so bolj trendovski s prozornimi vstavki, enako velja za preproste sandale s tankimi paščki.

salonarji Gianvito Rossi so med najbolj zaželenimi modeli

Ti prozorni vstavki ob straneh, na gležnju ali na sprednjem delu noge še vedno najlepše izpadejo v kombinaciji z nevtralnimi, kožnatimi in pudrnatimi odtenki, čeprav so na trgu tudi druge barvne kombinacije. Nam se zdi kombinacija črnega usnja in prozornih vstavkov zelo sofisticirana, hkrati pa na ta način večerni klasiki (denimo salonarjem s peto), v trenutku dodamo futurističen videz.

Bershka

Kako so vam všeč modeli, ki smo jih predstavili na fotografijah? Ženski del naše ekipe bi imel kar vse!

 

Foto: Lifewithme, Yahoo, Popsugar, Instagram, Ego Shoes


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam