fbpx

V trendu: pomladni detox telesa s ‘črno limonado’

Fit, Lifestyle, Nega telesa, Prva stran, trend, Zanimivosti

Črna limonada je že obnorela vse privržence zdravega prehranjevanja in razstrupljanja.

Na hitro se besedna zveza črna in limonada sliši nekoliko čudno, saj smo vajeni, da je limonada rumene barve, kajne? To pa ne pomeni, da recept, ki vam ga bomo predstavili, ni učinkovit, ali da je kaj manj okusen. Napnite oči… kajti predstavili vam bomo nekaj novega – črna limonada je zadnje mesece postala pravi hit med prehranskimi guruji in je obnorela vse privržence zdravega prehranjevanja!

Ker so pomladni dnevi prinesli lepo vreme, je spet čas za več telesne dejavnosti, radi bi bili videti lepše, se počutili bolj zdravo in mnogi bi želeli tudi razstrupiti telo, da bi imeli več energije, za kar je nadvse primeren večji vnos sadja in zelenjave. Gotovo ste med njimi tudi vi?

A tudi naslednji recept z limonado ni od muh, video si lahko ogledate tukaj. Limonada je že sama po sebi zdrava, ko pa ji dodamo še eno sestavino, postane nepremagljiva pomočnica pri razstrupljanju telesa. Limonadi dodamo aktivno oglje, zaradi česar postane napitek črn, toda ta podatek naj vas ne odbije, okus ne bo nič slabši.

Aktivno oglje namreč ne le razstrupi telo, ampak tudi znižuje holesterol in zmanjša napihnjenost trebuha. Zelo pa pomaga tudi pri razstrupljanju na sploh, torej zdravi tudi alkoholnega mačka, zato si lahko črno limonado privoščite po prekrokani noči.

Sestavine:

  • sok 1 1/2 limone
  • 2 žlički medu
  • 4 decilitre naravne mineralne vode
  • 1 tableta aktivnega oglja (tega kupite v lekarni)

Sestavine dajte v mešalnik in mešajte pol minute. Nalijte v kozarce in okrasite s tankimi rezinami limone ali dodajte led. Če imate zamašen nos zaradi prehlada ali alergije na cvetni prah, dodajte v limonado ščepec kajenskega popra. Prav tako pa lahko v napitek po želji dodate lističe mete, ki bo poskrbela za osvežilen okus.

Črna limonada je postala tako trendovska, da jo ponekod v tujih velemestih lahko kupite že v trgovinah, mi pa vam seveda priporočamo, da si jo raje pripravite kar sami po zgornjem receptu. Tako je ceneje, pa tudi bolj sveže in še z različnimi okusi se lahko poigrate.

 

Foto: YouTube, CraveOnline, Pure Nature, My Sweet Mundo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam