fbpx

V trgovini so jo napadli zaradi hlač, ki jih je nosila: »Rekli so, naj se pokrijem s srajco!«

Moda

33-letna Britanka Lauren O´Connor je bila šokirana, ko so jo v trgovini Sainsbury prosili, naj si čez hlače natakne majice, ker so prekratke.

Strokovnjakinja za odnose z javnostmi iz Surreyja je na Twitterju zapisala, da je k njej pristopil uslužbenec trgovine in ji povedal, da se moški kupci pritožujejo zaradi njene dolžine hlač.

Lauren pravi, da je bila ta izkušnja seksistična in je dejala, da ima vso pravico nositi kratke hlače, ko je zunaj 32 stopinj Celzija. Dodala je, da ne razume, zakaj je zaposleni sploh k njej pristopil, da bi ji posredoval pritožbe strank, saj trgovina nima objavljenega kodeksa oblačenja, razen obveznega nošnenja zaščitne maske, ki jo je imela.

Ob fotografiji oblačil, ki jih je nosila, je zapisala:

»Tako sem jezna. Uslužbenec Sainsburyja je pristopil k meni in prosil, naj si majico potegnem navzdol. Starejši moški se je pritožil, zaposleni pa je bil prepričan, da mi mora to posredovati. Če želim pri 32 stopinjah nositi kratke hlače, jih bom nosila.«

»Vse, kar sem želela, je bil sladoled in bila sem osramočena, ko sem stopila v trgovino. Razočarana sem! Kdaj bodo nehali ženskam govoriti, kako naj se oblačimo? Še posebej moški, ki zgoraj brez hodijo po trgovinah in se nimajo namena obleči. Besna sem! Kdaj bomo nehali opravičevati sprevrženost, ki je ni mogoče nadzorovati?«

je še dodala.

V intervjuju za Femail je rekla, da je bila zaradi tega zelo ponižana.

»Skočila sem v trgovino po sladoled za svojo mamo. Bilo je zelo vroče. Gledala sem na police, ko se mi je približal prodajalec in rekel, naj si slečem srajco, ker moški ne ve, ali imam spodaj oblečene hlače ali ne. Bila sem brez besed. Dejstvo, da nekdo misli, da ima pravico komentirati moja oblačila, in dejstvo, da mi je to prodajalec rekel, me je šokiralo. Nosila sem masko, vendar si lahko predstavljate kakšne barve je bil moj obraz,« je dejala.

Foto: Twitter


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam