V Zagrebu boste našli trenutno najbolj fotogenično ulico!

02. april 2024

V Zagrebu boste našli trenutno najbolj fotogenično ulico!

02. april 2024
Foto: Instagram @sm.ana

V Zagrebu boste našli trenutno najbolj fotogenično ulico!

02. april 2024

Pomlad je v polnem in kičastem razcvetu na Šulekovi ulici v Zagrebu. Nič čudnega, da tam trenutno nastajajo najlepše Instagram fotografije.

Če boste v prihodnjih dneh kaj obiskali Zagreb in obožujete lepe prizore, potem se morate ustaviti na Šulekovi ulici, kjer je trenutno zacvetel dih jemajoč drevored češenj.

Čas največjega cvetenja češenj je prav zdaj, v začetku aprila, in traja razmeroma kratek čas, zato je zdaj idealen trenutek, da se med obiskom hrvaške prestolnice ustavite tudi tam. Češnja namreč običajno odcveti v dveh tednih, nato pa veter odnese bele in rožnate cvetove ter z njimi posuje zelenico pod drevesi.

A magične drevorede japonskih češenj boste našli tudi v Sloveniji, med drugim v Ljubljani, Mariboru in Murski Soboti. V ljubljanskem botaničnem vrtu je japonska češnja sicer prehitela svojo vrsto na Japonskem in vzcvetela že v začetku marca, poroča STA.

Na Japonskem eden najbolj pričakovanih dogodkov

Čarobno cvetenje češenj je sicer največje na Japonskem, kjer je to eden najbolj pričakovanih tednov v letu, zato ga skušajo kar najbolj natančno napovedati.

Fronto cvetenja češenj, “sakura zensen”, spremljajo številni Japonci, ki se v tem času zgrinjajo v parke, kjer pod cvetočimi drevesi radi razgrnejo odeje za piknik, se družijo, opazujejo cvetove in uživajo v spokojnosti narave. V tem času poteka tudi več festivalov, posvečenih temu pojavu.

Foto: Pexels

Beli in rožnati cvetovi se s svojo lepoto in simbolizmom pogosto pojavljajo v japonski umetnosti. Naravni pojav je postal del kulturne identitete Japonske, državo pa v tem letnem času obišče več turistov kot katerikoli drugi del leta.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic