Najlepšo zagrebško teraso bo tudi letos decembra obiskal bleščeč praznični dogodek. Fooling Around že tretje leto gostovanja na terasi Oleander hotela Esplanade predstavlja Sparkling Edition, v kateri bodo od 1. decembra do 1. januarja 2024 uživali vsi željni dobre družbe in nepozabnih večerov v očarljivem prazničnem vzdušju.
Čaka vas božično okrašena lokacija, bogat glasbeni program, gastronomske kreacije najbolj znanih hrvaških kuharskih mojstrov in razkošna ponudba penin, s katerimi boste nazdravili odhajajočemu letu.
Kulinarika izpod rok priznanih chefov
Letošnjo edicijo najbolj očarljivega adventnega festivala bo s svojim kreativnim gurmanskim konceptom obogatila Ana Grgić Tomić, večkrat nagrajena kuharska mojstrica Esplanade s posebnim priznanjem Svetovne gastronomske organizacije in zeleno Michelinovo zvezdico za trajnostni koncept restavracije Zinfandel’s.
Ana s svojo ekipo že tretjič zapored nastopa na ulični sceni Fooling Around in prinaša slastne jedi, kot sta krostata s polenovko in pekoči kroketi s kulenom. Chef Deni Srdoč, ki je prejel Michelinove zvezdice za dve restavraciji, bo zagrebškemu občinstvu ekskluzivno ponudil svoje kreativne značilne jedi, ki so sicer na voljo gostom reškega bistroja Hidden wine. Burgerji in jagnječji pita ter morski hot dog bodo postreženi z nepričakovanimi zabavnimi prilogami.
Koncept ulične hrane Maria Mandarića, La Porchetteria, se zgleduje po italijanskih sendvičih porchetta, ki jih pripravlja trenutno glavni kuhar Noela, edine restavracije v Zagrebu z Michelinovo zvezdico.
Kuharja Matija Bogdan in Marko Palfi, navdihnjena z lanskoletnim sodelovanjem, nadaljujeta z zdaj že dokazano uspešnim zlivanjem svojih kuharskih veščin. Vrhunska chefa bosta predstavila koncept, ki temelji na bližnjevzhodni kuhinji in bo navdušil predvsem ljubitelje različnih začimb.
Vid Nikolić, na domači gastronomski sceni priznan kot največja avtoriteta v svetu azijske kulinarike, bo premierno predstavil del ponudbe, ki bo napovedala KIYOMI – novo restavracijo in bar v središču Zagreba, z edinstvenim ambientom, posvečenim okusom. in gastronomijo s stilom.
Chef Mata Janković je prek svojega priljubljenega Sausage Instituta uspel eno najbolj priljubljenih adventnih jedi spremeniti v pravo gastronomsko poslastico. Tudi letos bodo gostje uživali v najboljših ročno izdelanih klobasah po njegovem receptu v kombinaciji s posebno oblikovanimi prilogami.
Neustavljivo sestavo ponudbe sedmih gastro hiš zaokrožuje priljubljena, tradicionalna, opevana dalmatinska dobrota fritula. Najboljša ostaja Fritula by Grašo, ki bo premierno predstavljena v tem adventu, potopljena v nepričakovane okuse.
Ni boljšega časa v letu kot decembrski dnevi, da nazdravimo s svojimi bližnjimi in se skupaj poveselimo. Če imamo za to še razlog, da obiščemo Zagreb, pa toliko bolje.
Adventno čarobnost, polno vonjav in okusov, ki se jim ne morete upreti, bo zaokrožil bogat glasbeni program. Peli in plesali bomo ob zvokih Novih fosilov, Svingerjev in skupine Soul Fingers. Dva večera sta rezervirana za nastope velikih tribute zasedb: Abba Real Tribute Band in Dino Dvornik Tribute, poleg koncertnih nastopov pa bodo za trajno dobro vzdušje poskrbeli številni priljubljeni didžeji zagrebške klubske scene.
Otvoritev FOLING AROUND: Sparkling Edition je 1. decembra ob 17.00, festival pa bo odprt vsak dan od 12.00 do 22.00.