fbpx

Vadite kot Irina Shayk: 7 odličnih in preprostih vaj za oblikovanje telesa

Fit, Izbor urednice, Lifestyle, slider

Vadbe za dom, brez osebnega trenerja in naprav.

Imate tudi vi občutek, da ste se pozimi malo polenili in da je zadnja stvar, o kateri razmišljate, obisk telovadnice? Mogoče je zdaj napočil čas, da začnete izvajati vaje v udobju doma, si prilagodite lasten prosti čas ter cilj, ki ga želite doseči.

Da bi odstranili teh nekaj odvečnih kilogramov, je najbolj pomembno, da program cilja na najbolj kritične točke telesa in seveda mišice.
Priljubljena manekenka Irina Shayk, znana po tem, da ima normalno težo in izklesano telo, priznava, da ima čisto svoj program vadb, ki jih izvaja kar doma, brez pomoči osebnega trenerja in naprav.

Vaje so srednje težke, aktivirajo pa vse mišice v telesu. Oglejte si, kako vaje izvaja Irina:

Dlani postavite na klubsko mizo in zategnite telo v položaj deske, medtem ko stojite na prstih. Desno roko potegnite nazaj, pri tem pa čim višje potiskajte komolec in obrnite telo na stran. Vrnite se v začetni položaj in ponovite vajo z drugo roko. Vajo ponovite 15 – 20 krat.

Obrnite se stran od mize in položite roki na rob. Hrbet naj bo raven, boke pa spustite tako nizko, da bodo v noge v kolenih pod kotom 90 stopinj. Levo nogo dvignite proti prsnemu košu, nato pa jo počasi vrnite v začetni položaj in enako ponovite z drugo nogo. Vajo ponovite 15 – 20 krat.

Za ravnotežje v roke vzemite vzglavnik, levo nogo pa postavite nazaj za telo na nižjo mizico ali posteljo. Trup naj bo vzravnan in nagnjen nekoliko naprej. Počasi dvignite nogo na stran in jo vrnite v začetni položaj, nato pa zamenjajte nogi. Vajo ponovite 15 – 20 krat.

 

Ostanite v prejšnjem položaju in upognite eno nogo v kolenu, da je cela teža telesa na njej ter jo začnite dvigovati v stran in spuščati, hkrati pa k sebi vlečete vzglavnik. Paziti morate, da je trup ves čas v ravnem položaju. Vajo ponovite 15 – 20 krat, nato zamenjajte nogi.

Postavite se pred stol in v kolenih rahlo upognite noge, medtem, ko je stol pod vašo zadnjico. Stopala naj bodo skupaj, roki pa dvignite nad glavo. Telo spuščajte k stolu, kot bi se želeli usesti, nato pa se vrnite v začetni položaj, pri tem pa naj bo hrbtenica ves čas v vzravnanem položaju. Vajo ponovite 15 – 20 krat.

Uležite se na posteljo in vzravnajte hrbet. Desno nogo položite čez levo koleno in objemite levo stegno. Počasi dvigujte levo nogo in spuščajte nazaj. Vajo ponovite 15 – 20 krat, nato zamenjajte nogi.

Uležite se na posteljo z iztegnjenimi nogami. Dvignite levo nogo v 90 stopinjski kot in preko nje ovijte brisačo ter jo primite na obeh koncih. Tako boste lažje kontrolirali stopalo in aktivirali in raztezali notranje stegenske mišice. Nogo vrnite v začetni položaj in ponovite 15 – 20 krat, nato pa zamenjajte nogi.

Vir: Vogue


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam