fbpx

Vas poleti tiščijo čevlji? Tako to težavo rešujejo zvezdnice!

Moda

Na žalost nošenje petk pogosto (sploh poleti na golo kožo) povzroča žulje. Zato smo se odločili, da pogledamo, kako to težavo rešujejo zvezdnice.

Trik je v prevelikih čevljih

Zvezdnice na rdečih preprogah pogosto videvamo v čevljih, prevelikih za eno številko. Modna strokovnjakinja Harriet Davey je opozorila, da za to obstaja preprost razlog – želijo se izogniti žuljem.

Toda kaj storijo, da se jim ne bo v ključnih trenutkih zgodila podobna nezgoda kot Pepelki? V čevlje si vstavijo silikonske vložke, da preprečijo zdrs, na stranske robove pa prilepijo dvostranski selotejp, da stabilizirajo stopalo.

Ta trik je Meghan Markle neštetokrat uporabila, ko je še aktivno opravljala kraljeve dolžnosti. Vedela je, da je pod medijskim drobnogledom in se je hotela izogniti vsem neprijetnostim.

Na žalost veliko žensk poleti trpi zaradi oteklih nog, položaj pa se lahko še poslabša z nošenjem tesnih in neudobnih čevljev. Poleg že omenjenih trikov, vam jih ponujamo še nekaj, ki bodo pomagali, da bodo žulji na stopalih le še preteklost.

Kaj delajo čevlji v zamrzovalniku?

Če vas čevlji žulijo na območju prstov, jih za nekaj časa izpostavite hladnemu zraku. Najboljša rešitev je, da jih za 24 ur postavite v zamrzovalnik in vanje postavite majhno vrečko, napolnjeno z vodo. Z zmrzovanjem se bo voda spremenila v led in s tem se bo povečala tudi prostornina čevlja, ki ga bo razširila.

Poleg vode pri širjenju obutve pomaga tudi alkohol. Čevlje zdrgnite z navadnim alkoholom, in ko se bo posušil, se bo usnje sprostilo in postalo mehkejše.

Kaj imata skupnega časopis in nogavica?

Čevlje raztegnete tudi tako, da vanje čez noč namestite zmečkani vlažni časopis. Ko se papir posuši, se postopoma razširijo in tako se bodo razširili tudi obutev. Če ste kupili nove sandale in jih želite raztegniti, se obujte v debele zimske nogavice in se nekaj ur v čevljih sprehajajte po stanovanju. Ta trik bi moral takojšnje rezultate.

Reševanje prihaja iz kopalnice

Ko gre za hitre rešitve, ki nam pomagajo, da nas čevlji ne bi ožulili, imamo v kopalnici dve stvari. Prva je krema za roke, ki jo v debelem sloju nanesemo na čevelj, preden ga obujemo. Ta rešitev je učinkovita, a žal enkratna.

Druga rešitev je, da notranjost čevljev posprejaš z dezodorantom v razpršilu s poudarkom na predelih, kjer najhitreje nastanejo žulji. Če ne uporabljate dezodoranta v razpršilu, bo isti trik deloval z otroškim pudrom.

Foto: Imaxtree, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam