fbpx

Vaši novi nohti: 4 koraki do popolnih nohtov

Lepota, Novice, Prva stran

Enobarvni nohti in bogata tekstura so prevzeli primat v umetnosti lakiranja in mi smo za to zelo hvaležni.

Tako imenovani nail art je stvar preteklosti. Cirkoni in okrasne pikice ali pentlje so sprejemljivi, če imate manj kot 16 let. Boljše je, da se odločite za eno barvo, lahko zelo nenavadno, kot pa da izberete nekaj, kar je čisto izven mode. Nohti v zanimivi barvi so lahko tudi popoln modni dodatek, namesto nakita.

Današnji trendi se nanašajo na dve kategoriji: teksturo in barvo. Tudi če na vaših nohtih ni barve, eksperimentirajte s teksturo. Na čiste nohte na primer nanesite mat finish. Must – have odtenki te sezone so: temno rdeča, bodro, olivno zelena in seveda črna. Odtenki so prefinjeni, niso pa preveč elegantni, saj se ujemajo tudi s kavbojkami in alstarkami.

Ko ne veste, kaj – nude

Ne moremo trditi, da so nevtralne barve ponovno moderne, saj nikoli niso bile staromodne, vendar so po živo pisanemu nail artu, čudovita osvežitev. Čeprav govorimo o nevtralnih odtenkih (rožnata ali marelična barva), gre kljub vsemu za resno manikiro. Ne glede na to, da je lak prozoren ali ima močno prekrivnost, je potrebno, da mu posvetite veliko pozornosti med nanašanjem.

Plast za plastjo

Popolna manikira je sestavljena iz več popolnih plasti, pri katerih mora biti vsak tanek, vendar popoln. Šele tako je rezultat brezhiben.

Priprava nohtov

Nohte spolirajte s pilico, saj gladka površina omogoča dober oprijem barve.

Osnova

Osnovo za nohte (podlak) je priporočljivo uporabljati zaradi dveh razlogov: zapolni majne, očem nevidne razpoke na nohtih in preprečuje, da bi močnejši lak trajnejše obarval površino nohta.

Lakiranje

Če se vam trese roka, jo naslonite ob rob mize. Prva poteza lakiranja mora biti čez sredino nohta, od korena navzgor. Če je čopič dovolj širok, je dovolj že ena poteza, v nasprotnem primeru pa samo še narahlo obarvajte stranske dele nohta.

Čiščenje

Če se vam je zgodilo, da ste z lahko zašli čez noht in pobarvali še kožo, s suhim nohtom takoj odstranite lak, če pa se je medtem že posušil, ga ostranite z vatirano palčko, namočeno v aceton.

Končni premaz

Izdelek, ki ga nanesemo čez lak (nadlak) zagotavlja njegovo obstojnost in zagotavlja dodatno teksturo, če jo seveda želite (mat ali glossy).

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam