fbpx

Večer vrhunske kulinarike v Kopru

Lifestyle, Novice

Uživajte za mizo

Včeraj se je v razstavnem prostoru podjetja DukeGroup odvijalo posebno kulinarično doživetje. Ljubitelji, poznavalci in ustvarjalci vrhunske kulinarike so popoldan preživeli v družbi slastnih jedi, ki sta jih v živo pripravljala kuharska mojstra Maja Miška in Jure Brložnik iz restavracije Miza za štiri. Jedi z včerajšnjega menija so del kulinaričneka koledarja Alkimija okusov 2018. Piko na i svojim jedem sta mojstra dodala z izborom krožnikov iz ponudbe gostitelja DukeGroup. Kulinarično popoldne je bilo tudi priložnost za pokušino odličnih primorskih vin, domačega kruha in suhomesnatih izdelkov.

Dogodek je bil prezentacija kulinarike, kot jo razumemo v sodobnem času: ne pomeni več zgolj prehranjevanja oz. potešitev lakote, temveč je v njenem središču predvsem okušanje. V kulturi prehranjevanja je kuhar umetnik, ustvarjalec, pripravljene jedi pa simfonije okusov. Kompozicija sestavin na krožniku je poslednji kuharjev kreativni impulz, ki zapečati značaj jedi in jo podpiše.
Nujna sestavina tako nastale celostne kulinarične umetnine je jedilni servis. Barve in svetlobne igre, ki jih le-ta ustvarja, poudarjajo celoten ambient in prispevajo k edinstvenosti doživljanja obroka ter mu podelijo estetsko vrednost.

Včerajšnji kulinarični dogodek je bil zato predstavljen v ambientu elegance in prefinjenosti najsodobnejše evropske kolekcije gostinskega inventarja, kuharja pa sta z izborom krožnikov prikazala posebno in inovativno predstavitev njunih avtorskih jedi.

Dogodek je bil skupaj z vsemi estetskimi detajli preprosto – vrhunski, gostitelj pa obljublja ponovno kulinarično snidenje prav kmalu.

 

Foto: promo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam