fbpx

Večno vprašanje: hlačne nogavice v kožni barvi, da ali ne?

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

V uredništvu smo se odločili poiskati odgovore na ključna vprašanja.

Vsako zimo se mučimo z velikim vprašanjem: ali lahko nosimo pod obleko ali krilom hlačne nogavice v kožni barvi? Kako izbrati tiste prave in v čem je njihova skrivnost? V uredništvu smo se odločili poiskati odgovore na vsa ta ključna vprašanja.

Modni strokovnjaki so si v odgovoru, ali sploh nositi kožne hlačne nogavice popolnoma enotni, NIKOLI! Na jesenskih in zimskih tednih mode, kjer so prisotne modne urednice, vplivne dame iz sveta mode in blogerke, večinoma vse nosijo modne kombinacije na gole noge, zato lahko preprosto sklepamo, da je modna industrija proti nošenju hlačnih nogavic v kožni barvi.

Če pa pogledamo britansko kraljevo družino, lahko opazimo, da njihove pripadnice, ne glede na starost, vedno nosijo hlačne nogavice. Vojvodinja Kate je ena izmed njih in verjetno ji bo sledila tudi Meghan Markle.

Razlog, zakaj dame visoke družbe nosijo hlačne nogavice, ni v gretju nog (čeprav hlačne nogavice pri tem pozimi pomagajo), ampak služijo predvsem kot nekakšna zaščita pred javnostjo. Razkazovanje gole kože se v njihovih krogih šteje kot neokusno, zato jih tudi v poletnih mesecih ne boste videli brez hlačnih nogavic.

Za razliko od modne industrije, ki očitno nima težav s prehladi, se večina navadnih smrtnikov strinja s kraljevo družino in hlačne nogavice jemljejo kot zimski must – have. Zavedati pa se morate, da je kožna barva hlačnih nogavic pa je kot make – up, saj morate poiskati pravi odtenek za ten kože.

Težava pri hlačnih nogavicah v tej barvi največkrat nastane prav zaradi napačne izbire odtenka, saj celotna modna kombinacija, ne glede na to, kako je popolna, lahko zaradi njih pade v vodo.

Čeprav je prava kožna barva ključnega pomena, pa je odločitev o sami prosojnosti in gostoti hlačnih nogavic odvisna predvsem od vas in vaših potreb.

 

Foto: Instagram, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam