Restavracija Zinfandel’s v zagrebškem hotelu Esplanade za to veliko noč, v nedeljo, 17. aprila, že tradicionalno pripravlja poseben brunch z mamljivimi jedmi s podpisom chefinje Ane Grgić Tomić.
Poskrbeli bodo, da boste veliko noč praznovali s stilom, ob nežni glasbi klavirja in s kozarcem šampanjca v roki. In seveda z omamnim jedilnikom.
Od pesta iz orehov in medu do telečjega fileja
Chefinja je pripravila slasten jedilnik, sestavljen iz domače šunke v listnatem testu, hrenove kreme, paštete iz račjih jeter, pesta iz orehov in medu, solate iz pečenih špargljev in lososovega kaviarja.
V ponudbo je dodala še tradicionalne jedi kot so cezarjeva solata s paškim sirom, tradicionalni tatarski biftek, kremna hrenova juho s hrustljavo slanino, telečji file s karameliziranim mladim korenjem, divji brancin s koromačem ali file romba z ohrovtom, ter pečeni štruklji.
Seveda pa ne bodo manjkale niti božanske velikonočne sladice v izvedbi Esplanadinih slaščičarjev.
O hotelu Esplanade
Hotel Esplanade velja za enega najprestižnejših hotelov v Zagrebu. Zgrajen je bil leta 1925, z namenom zagotavljanja vrhunske namestitve in storitev potnikom znamenitega Orient Expressa, ki je vozil na liniji Pariz – Istanbul.
Že od svojih začetkov velja za kraj ključnih družabnih dogodkov v prestolnici, kjer gostom – kot se radi pohvalijo – ponujajo razkošje brez primere.