fbpx

Victoria Beckham bo odpustila 20 zaposlenih

Znani

Victoria Beckham je sporočila, da bo odpustila 20 zaposlenih v njeni modni znamki. Novica je v britanskih mesecih odjeknila le nekaj mesecev po tem, ko je bila prisiljena prilagoditi poslovni model za ohranitev delovnih mest.

Znamka Victoria Beckham, ima svojo glavno trgovino v londonskem Mayfairu, v kateri prodaja oblačila in torbice za več tisoč funtov, bo , zaradi pandemije Covid-19, prepolovila število modnih kolekcij.

Žalostna novica za zaposlene je prišla le dva meseca po tem, ko se je javnost zgražala zaradi Victorijine odločitve, da za 30 zaposlenih zaprosi za državno pomoč.

Po javnem linču je odločitev razveljavila, ob tem pa vztrajala, da ji dobro počutje zaposlenih pomeni največ.

Premoženje 46-letne Victorie in njenega soproga, nekdanjega nogometnega zvezdnika Davida Beckhama, naj bi znašalo 355 milijonov britanskih funtov.

Vir je za časnik The Sun povedal, da je odpuščanje zaposlenih edina možnost za ohranitev modne znamke.

»Victoria je zelo prizadeta. To so res težki časi in nihče ni izvzet iz globalne gospodarske krize. Ta posel je njen ponos in veselje. Nikoli ni šlo za denar. Zadnja tri leta si ni izplačala niti funta plače. Naredila bo vse, kar lahko, da bi ohranila delovna mesta.«

Ob začetku pandemije je Victoria načrtovala, da bo morala odpustiti 30 od 120 zaposlenih, potem ko se je soočala z ostrimi kritikami zaradi prošnje po javnem denarju.

Podjetje je zanikalo umaknitev prošnje kot posledica medijskega linča. Junija so sporočili, da je Victoria dobila posojilo v višini 6,4 milijona funtov za reševanje modnega imperija.

Podjetje je v zadnjih štirih letih ustvarilo neverjetnih 42 milijonov funtov izgube.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam