fbpx

Victoria Beckham pod plazom očitkov zaradi presuhe manekenke

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, Tuja scena, Ženska moda, Znani

Na Vic so se zaradi zadnje oglasne kampanje vsule obtožbe, da promovira nezdravo vitkost.

Manekenka, ki jo je znana modna oblikovalka Victoria Beckham najela za predstavitev najnovejše kolekcije očal pod svojo znamko VBEyewear, je vilinsko suha, na njej pa najbolj izstopajo očala z velikimi želvovinastimi okvirji.

Zloščeno podobo Giedre Dukauskaite, manekenke, ki prihaja iz Litve, je Beckhamova objavila na Twitterju minuli teden, ko je razkrila najnovejše modele očal iz svoje kolekcije za pomlad-poletje 2018 in požela burne odzive.

To ni prvič, da so oblikovalko obtožili promoviranja nezdrave vitkosti oziroma pretirane suhosti, debata pa je ponovno aktualna. Pred kratkim je namreč izšla raziskava združenja Model Alliance, v kateri je sodelovala tudi harvardska univerza in po njenih izsledkih ima kar 81 odstotkov mankenek indeks telesne mase nižji od 18,5, to pa je meja, ki jo Svetovna zdravstvena organizacija smatra za podhranjenost.

Victorio je znani TV voditelj Piers Morgan obtožil dvoličnosti

“Zaradi šokantne in sramotne objave Victorie Beckham mi je bilo dobesedno slabo, ampak še bolj kvaren učinek bo imela na mlada dekleta, ki jo bodo videla in na katera se da hitro narediti vtis,”

je zapisal v svoji kolumni znani britanski publicist in TV voditelj Piers Morgan.

Presuha ali ne? Giedre Dukauskaite v reklami za perilo Oysho

Beckhamovo je označil za dvolično in brezsramno, češ da je prav ona v preteklosti pozivala modne ustvarjalce in panogo, naj si prizadevajo ustaviti anoreksijo v modi.

Morgan ni bil edini, tudi številni drugi znani in neznani so se oglasili na družbenih omrežjih ter kritizirali slavno oblikovalko zaradi uporabe presuhe litovske manekenke v oglasu.

 

Foto: Twitter, Daily Mail, Instagram, The Hollywood Reporter


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam