fbpx

Vila Karla Lagerfelda v Monaku, ki je brez hišne številke

Dekor, Lifestyle, Novice, Prva stran

Vila je pred kratkim odprla vrata za javnost.

Čeprav jo je prodal že nekaj časa nazaj, je vila pred kratkim odprla svoja vrata in tako omogočila, da ljudje lahko vidijo, kje je prosti čas preživljal slavni oblikovalec v devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

Trinadstropna vila se nahaja na monaški pečini in ima čudovit pogled na Sredozemsko morje in Monte Carlo Beach Club. Oblikovalec je vilo kupil leta 1986 za 14 milijonov dolarjev in jo obnovil po svojih željah. V Lagerfeldovi lasti je bila nepremičnina približno deset let.

Chanelov kreativni direktor je takrat v intervjuju povedal:

»To je najbolj varno mesto na svetu, saj nihče ne more pridi do vile. Ni ceste in do vile morate skozi dvoje vrat. Nima naslova in hišne številke, zato mi nihče ne more niti pisati, kadar živim tu.«

Karl je vilo zelo spremenil, saj je tri dnevne prostore, ki se nahajajo v prvem nadstropju, spremenil v plesno dvorano, ki jo je včasih uporabljal kot fotografski studio. V najvišjem nadstropju je bila spalnica z balkonom in posteljo v slogu Marie Antoinette. Iz ene izmed kopalnic, ki se nahaja v drugem nadstropju, je imel razgled na Sredozemsko morje, z druge pa na nočno življenje v Monte Carlu.

Danes se vila uporablja kot hotel, v katerem se konec tedna organizirajo razstave in dražbe. Ker vila ponuja neverjetno zasebnost, je otvoritev vrat za javnost veliko presenečenje. Oglejte si, kako je videti …

Foto: promo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam