fbpx

Vila La Pausa se vrača v življenje

Lifestyle, Novice

Eni izmed najbolj znanih gostov v vili so bili Winston Churchill, Jackie O, Greta Garbo, Salvador Dali in vojvoda Westministrski.

Leta 1928 je Coco Chanel kupila parcelo v francoski pokrajini Cap-Martin, na kateri je zgradila vilo La Pausa. Vila je edina njena nepremičnina, ki je bila zgrajena in opremljena natanko po njenih željah in navodilih.

87 let kasneje, je modna hiša Chanel javnosti sporočila, da je vila postala last podjetja, kot del nasledstva legendarne ustanoviteljice.

La Pausa s svojo zunanjostjo in notranjostjo v mnogočem spominja na arhitekturo Aubazina, samostana, ki je postal sirotišnica in je bil dom mlade Gabrielle Chanel. Vilo Je Coco opremila v takrat modernem dizajnu, ki je navduševal takratni svetovni jet-set in kjer je gostila zabave, na katerih so se zabavale najbolj znane osebe; vojvoda Westministrski, Jean Coteau, Salvador Dali in še mnogi drugi.

villalapausa01

villalapausa

gabrielle-chanel-at-la-pausa

Leta 1954 je bila vila prodana ameriškemu pisatelji Emry Revesu, ki s svojimi zabavami ni niti malo zaostajal za predhodnico. Njegovi stalni gosti so bili Winston Churchill, Greta Garbo in Jackie O.

Modna hiša Chanel bo La Pauso popolnoma prenovila in ji podarila novo žilvljenje.

 

Foto: Pinterest

 

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam