Za razliko od običajnih palačink imajo te bolj puhasto teksturo in so tudi precej večje, v ustih pa se skoraj stopijo. Poznane so tudi pod imenom japonske palačinke, njihova znamenita struktura pa je posledica prav posebne priprave, kjer ločeno stepemo beljake in s tem ustvarimo meringo, ki se kasneje vmeša v preostalo testo.
Morda ste jih kdaj že poizkusili poustvariti doma, a ste na koncu ugotovili, da recept ni tako preprost kot za navadne palačinke. Ne skrbite, saj so te slavne palačinke prišle tudi v Ljubljano in zdaj se lahko posladkate brez prevelikega truda.

Obiščite restavracijo Angel food, ki jo najdete v Župančičevi jami, na naslovu Štihova ulica 11, kjer je po novem doma vonj okusnih palačink.
Nudijo številne okuse, med drugim lahko izbirate med okusi Kinder, Ferrero, Rafaello, oreo-mlečno čokolado, Snickers … seveda pa nudijo ponudbo tudi za ljubitelje sadja, saj ponujajo palačinke z jagodami, mareličnim džemom in borovnicami.
Prav zagotovo boste tam našli nekaj po svojem okusu in se boste tja vračali vsakič, ko si boste zaželeli sladkih dobrot.

Če v Ljubljano zaidete bolj poredko, smo za vas našli preprost recept, s katerim bo njihova priprava postala mala malica.
Sestavine:
- tri velika jajca
- tri žlice mleka
- štiri žlice moke
- dva grama pecilnega praška
- tri žlice sladkorja
Kot lahko vidite za pripravo ne boste potrebovali preveč sestavin. Kakšen pa je postopek priprave?
- Ločite rumenjake od beljakov. Slednjim dodajte tri žlice sladkorja in jih stepite v trd sneg. Rumenjakom dodajte tri žlice mleka, štiri žlice moke in dva grama pecilnega praška.
- Nato združite obe mešanici. Pekač premažite z malo olja in pristavite na nizko temperaturo. Za eno palačinko potrebujete od dve do tri žlice zmesi.
- V ponev dodajte še nekaj vode in pokrijte za pet minut. Pecite na zelo nizki temperaturi. Palačinko obrnite in na nizki temperaturi pecite še tri minute na drugi strani.
- Palačinke so pripravljene, zdaj pa preostane le še izbira pravega namaza.

