fbpx

Vrnitev v preteklost: Tako je bila videti popolna ženska leta 1955

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Popolno telo pred 59 leti …

Čeprav so plus size modeli vse bolj popularni, to še ne pomeni, da so prekomerne obline ponovno v modi, čeprav menimo, da vitki modeli izgubljajo svoj primat, saj v ospredje prihaja realni videz lepote.

Ženske z oblinami so bile svoj čas zelo zaželene, če ne celo najbolj zaželene, kar dokazuje tudi ta fotografija, ki je bila objavljena pred skoraj 60. leti v reviji Time in predstavlja žensko s popolnim telesom.

Samo en pogled na fotografijo, ki predstavlja žensko v bikiniju, je jasno, da so se lepotni ideal drastično spremenili. To je bila popolna postava leta 1955, danes pa bi marsikdo rekel, da ima prekomerno težo.

Spomnimo se samo žensk, ki so takrat veljale za najlepše in najbolj zapeljive: Marilyn Monroe, Ava Gardner, Sophia Loren, Rita Hayworth … medtem, ko so to danes Gisele Bündchen, Amal Clooney in Kate Middleton.

Razlika je nedvomno velika, na srečo pa postaja vedno manjša, saj so nazivi najlepših žensk trenutno v rokah Scarlett Johansson, Jennifer Lopez in Beyonce, ki jih krasijo prave ženske obline.

 

Foto: Time


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam