fbpx

Vroč jesenski trend: resice se vračajo na oblačila in dodatke!

Moda, Novice

Na pomladnih tednih mode se je kot eden od velikih trendov za jesen 2018 izrazil naslednji: rese in resice vseh vrst in barv, tako na oblačilih kot obutvi in na modnih dodatkih.

Se še spomnite resic na oblačilih, torbah in obutvi? Tiste, ki imamo dobro ohranjene kose izpred kakšnih petih, šestih let, bomo zelo vesele, ker bomo pri letošnjem novem-starem trendu prihranile in nosile tisto, kar že imamo. Rese so se namreč vrnile na velika vrata in našle ugledno mesto v vseh jesenskih kolekcijah!

Toda resnici na ljubo bomo po ogledu naslednjih fotografij ugotovile, da čeprav imamo recimo že torbo z resicami ali celo škornje z resicami, morda celo bluzo s tem okrasom, vseeno potrebujemo še en ‘it’ kos – krilo z resicami.

Pregled tistega, kar za letošnjo jesen ponujajo različne blagovne znamke, nam je namreč vzel sapo: tu so krila z resicami, nove trendi torbe z resami in celo uhani oziroma nakit z resicami! Vsemu naštetemu se res ne bomo mogle upreti, pa čeprav bi poskušale varčevati pri nakupih!

Na pomladnih tednih mode v svetovnih prestolnicah se je kot eden od večjih trendov za jesen 2018 izrazil prav ta: torej rese in resice na oblačilih, obutvi ter modnih dodatkih. Rese vseh oblik in vrst, ki so nas očarale, lahko na nadvse unikaten ter zanimiv način osvežijo naš styling in podobo na sploh.

Od oblek z resicami, plaščev z dodanimi resami na rokavih ali na obrobi, pa vse do modnih dodatkov, čevljev in tako naprej: praktično ni modnega kosa, ki se ga ne bi dalo okrasiti z resicami. Lahko jih nosite celo od glave do pet, torej kar na večini tistega, kar boste dale nase; nihče vam ne bo zameril ali vas razglasil za žrtev mode.

Ali pa se namesto tega odločite, da boste oblekle oziroma v dnevno garderobo vključile samo en ‘strateški’ kos z resami (enobarvnimi, večbarvnimi, bleščečimi, lakiranimi, izdelanih iz usnja, semiša, tkanine…) ter ga izpostavile v svojem outfitu.

Res(ic)e so resnično nekaj, kar je zlezlo pod kožo številnim ženskam. Izhajajo iz kavbojske mode, iz ameriškega divjega zahoda in že zato je na njih nekaj večnega, klasičnega, popkulturnega ter celo veteranskega. Iz časov vesterna so prehodile dolgo pot vse do danes, ko krasijo naša oblačila in modne dodatke.

Oblačila in dodatki, celo nakit z resicami so odlično videti tudi za večerne, ne le dnevne priložnosti. Celo za v službo in poslovne priložnosti so primerni, da le oblačilo ali modni dodatek ni preveč kričeč oziroma izstopajoč.

Na zgornjih fotografijah si torej oglejte očarljive resice, ki so na številne načine vkomponirane v oblačila in na modne dodatke. To jesen in zimo nas bodo namreč razveseljevale povsod, kamor bomo pogledali.

 

D. S.

Foto: Pinterest, Instagram, Harper’s Bazaar


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam