fbpx

Vroča frizura: kako v nekaj potezah ustvarite popolno ‘figo’?

Lepota

Figa je vedno v trendu, ker je preprosta, obenem pa prefinjena pričeska, ki je ni treba dolgo spletati. Obstaja več načinov spenjanja las v figo in s tem več podob, ki jih lahko dosežemo.

Vse večja naglica, s katero živimo sodobna življenja in stres v službi ter doma večini žensk ne dopušča pretiranega razmišljanja o frizuri ali dolgotrajnega ukvarjanja s pričesko vsak dan. Kljub temu seveda želimo urejen videz, ko se odpravimo od doma. Če imajo naši lasje ‘slab dan’, kadar so neubogljivi ali jih nimamo časa oprati ter se jim posvetiti z dolžno nego in skrbjo, je najboljša ter najbolj učinkovita rešitev, da si lase spnemo v ‘figo’.

Figa je pričeska, ki so jo ženske nosile že v davni preteklosti (očitno so tudi naše prednice stavile na hitrost ter praktičnost!) in rade jo nosimo še zdaj, v letu 2018. Kar pomislite na lepo vojvodinjo suseško, Meghan Markle, ki je javnost med drugim osvojila tudi z razmršeno figo, ne le z iskricami v očeh in s pegami na ljubkem obrazu.

Figa je še vedno v trendu zato, ker je preprosta in obenem prefinjena frizura, ki je ni treba dolgo spletati. Obstaja več načinov spenjanja las v figo in s tem več podob, ki jih lahko dosežemo. Od ‘polizanih’ in natančno počesanih ter skrbno polakiranih, do neurejenih ter razmršenih ‘messy’ fig, ki omogočajo ležeren videz in brezskrben ‘šik slog’.

1. Urejena visoka figa

Če želite lase speti to vrsto fige, las ne operite na isti dan, sicer jih boste težko obvladale. Preden spnete figo, sklonite glavo, da lasje padejo dol in še sklonjene oblikujte visok čop, pri tem pa lase natančno počešite, da bodo tesno ob glavi. Dvignite se, lase si spnite z gumico in začnite spletati figo, prosto viseče lase ob ušesih pa ukrotite z lakom za lase.

2. Razmršena oziroma ‘messy‘ figa

Smisel te frizure je, da jo lahko dosežete že v minuti in ni je treba dodatno stilirati. Razmršene fige in figice (tudi za srednje dolge lase je pričeska že primerna!) so kot nalašč za kodrolaske in ženske z naravno valovitimi lasmi. Če želite ‘messy’ figo, las ne operite vsaj dan ali dva pred tem; želeno teksturo jim dodajte (in jih tako ‘okrepite’ za spenjanje v figo) s šamponom za suho pranje las. Lase ležerno spnite na sredini glave, ob ušesih jih lahko še nalašč razmršite in rahlo potegnete iz elastike, da ustvarite neformalen videz.

3. Nizka figa

Nizka figa je lahko gladka in ‘zaglajena’ (ter s tem na videz uglajena) ali v razmršenem slogu – po vaši želji. Lase razdelite na prečko na stran ali po sredini glave, nizko na zatilju zavežite v čop in jih zasukajte ter spnite v figo s pomočjo lasnic. Če želite strog in urejen videz, lase na koncu posprejajte z lakom za lase, v nasprotnem primeru pa upoštevajte nasvet št. 2 za razmršeno figo.

 

D. S.

Foto: Instagram, Unsplash, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam