fbpx

Vse, kar koža potrebuje za sončenje

Lepota

Včeraj je v ljubljanskem hotelu Vander potekala predstavitev nove linije za zaščito pred soncem znamke Caudalie.

Francoska znamka, ki slovi po nesporni kvaliteti svojih izdelkov, tokrat predstavlja prav posebno linijo Sun – takšno, ki ščiti kožo in naravo.

Nova generacija izdelkov za zaščito pred soncem

»Za novo paleto izdelkov za sončenje nismo želeli sklepati kompromisov med zaščito kože in varstvom narave. Vrsto let smo razvijali formule za nego kože, v katerih so združene vse naše izkušnje, in ki so prijazne do okolja,« sporočajo pri Caudalie, kjer so iz svojih formul odstranili vse sporne filtre za sončenje in na ta način ustvarili učinkovit sistem filtrov, ki ne ogrožajo niti zaščite kože niti varstva narave.

»Odstranili smo kemične filtre, za katere se sumi, da so endokrini motilci (kot so oktinoksat, oktokrilen in filtri z nanodelci), kakor tudi filtre, za katere je znano, da so strupeni za morski ekosistem (oksibenzon in oktinoksat) in ki vsako leto ubijejo tisoče koral,« sporočajo iz Caudalie in dodajajo, da so v novo generacijo izdelkov za zaščito pred soncem vključili le štiri vodoodporne in biološko razgradljive filtre, a slednji zagotavljajo največjo možno UVA in UVB zaščito kože in, jasno, morskega okolja.

Zaščita proti staranju kože v osrčju celic

Ko je koža izpostavljena soncu, UVB-žarki na površini kože povzročijo sončne opekline, medtem ko UVA-žarki, ki prodirajo globlje v dermis, povzročajo fotostaranje. To lahko vodi do nepopravljive škode in sprememb v ravni kolagena, kar ima za posledico nastajanje gub, izgubo čvrstosti ali pojavljanje temnih lis. Prezgodnje staranje kože je lahko še bolj nevarno, saj lahko spremeni strukturo DNK in povzroči kožnega raka.

Posebnost nove formule Caudalie sta dve ekskluzivni sestavini iz vinske trte: ekološka grozdna vodica in olje grozdnih pešk.

V novi formuli Caudalie najdemo tudi nov patentiran antioksidativni kompleks s tremi močnimi aktivnimi sestavinami, ki delujejo v sinergiji: polifenole iz grozdnih pešk, ki krepijo naravni antioksidativni sistem kože, tako da ščitijo njene rezerve kolagena, izvleček jelke krepi naravni obrambni sistem kože in vitamin E ščiti celične membrane in sebum pred prostimi radikali.  

Vabimo vas k ogledu čudovitega predstavitvenega videa nove sončne linije Caudalie:

Linija Caudalie Sun sestoji iz petih izdelkov:

Olje za sončenje Beautifying Suncare Oil SPF 50, mleko za sončenje v pršilu Milky Sun Spray SPF 30 in SPF 50, zaščita 2 v 1, zaščita pred soncem in proti gubam Face Suncare SPF 30 in 50, zaščita pred staranjem.

V galeriji si oglejte fotografije z včerajšnje predstavitve:

Foto: press


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam