fbpx

Vse, kar morate vedeti o iPhonu 8!

Lifestyle, Prva stran, Tehnologija

Ni minilo več kot pol leta odkar je v trgovine prišel iPhone 7, a že se pojavljajo govorice o iPhonu 8. Nič novega!

Ni minilo več kot pol leta odkar je v trgovine prišel iPhone 7, a že se pojavljajo govorice o iPhonu 8. Nič novega! Govorice, ki govorijo o tem, kaj prinaša nov model, sicer lahko vzamete z rezervo, saj ekran brez gumba obljubljajo že od iPhona 5 naprej, a ker letos podjetje praznuje 10. obletnico, mogoče končno lahko računamo, da bo Apple pripravil nekaj velikega in revolucionarnega. Spodaj vam predstavljamo, kaj trenutno vemo o prihajajočem novem modelu.

Zaslon brez gumba

Že nekaj let se pojavljajo govorice, da bo gumb na iPhonu popolnoma izginil in da bo touch ID vgrajen znotraj ekrana, enako kot pri Macbooku na dotik, kar bo pripeljalo do večjega ekrana. Videti je, da bo mogoče leto 2017 končno leto, ko se bo to zares zgodilo.

Vrača se steklo

Se spomnite, ko je imel iPhone 4s stekleno ozadje? Očitno si Apple želi steklen dizajn vrniti vsaj še za en model. Govorice pravijo tudi, da je podjetje naročilo podoben nerjaveč steklen okvir podoben tistemu na 4S.

Novi modeli

Apple se odmika od svojega običajnega vzorca in govorice pravijo, da ne bodo lansirali samo dveh, ampak kar tri modele iPhona, vključujoč 5,8 palčni model. Z lansiranjem keramične Apple ure, ljudje predvidevajo, da bo naslednji iPhone dostopen tudi v tem materialu. Glede na to, da je bolj močan kot jeklo, je možno, da bo tudi priljubljen pri kupcih.

Brezžično polnjenje

O tem se je govorilo že pred lansiranjem iPhona 7, a glede na to, da ima Apple ura že možnost brezžičnega polnjenja in da ima iPhone 7 brezžične slušalke, je zelo možno, da bo to možno že s tem modelom.

Kaj se bo zgodilo z imenom?

Glede na to, da bo letos 10. obletnica iPhona, kdo ve, ali bo Apple nadaljeval s številkami po vrsti.

Nov zaslon

Applov dobavitelj, Japan Display naj bi že menjal trenutni LED zaslon z OLED (ki ga že lahko najdete na Apple uri). Kaj to pomeni? Bolj ostre slike, svetlejše barve in tanjši telefon. Poznan je tudi po svojem fleksibilnem dizajnu, kar mogoče vodi tudi do upogibanja telefona?

Vohunski cilji

Mogoče bomo končno lahko zaživeli svoje vohunske sanje z možnimi biometričnimi funkcijami, kot je prepoznava obraza in bralnik šarenice.

Recite adijo gumbu Domov

Glede na to, da se je Samsung znebil gumba Domov, da bi povečal zaslon, nas ne bi presenetilo, če bi Apple enako naredil pri novem iPhonu. Po poročanju virov, naj bi nov model vseboval funkcijsko območje, z novo funkcijo čitalnika prstnega odtisa ter aplikacijo, ki jo boste lahko našli na dnu zaslona.

Datum izdaje

Točnih potrditev, kdaj bo izšel novi iPhone najverjetneje ne bomo dobili do septembra 2017, a ostanite z nami, če želite nove informacije.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam