fbpx

Vse, kar morate vedeti o tehtnicah!

Izbor urednice, Lifestyle, Novice, Prva stran

Tehtnica: 23.9. – 23.10.

Ljudje, rojeni v znamenju tehtnice, so odprti in dostopni in osvajajo okolico s svojim čarom, eleganco in sočutjem do soljudi. Pogosto jih odlikuje tudi lep videz in zelo privlačijo nasprotni spol. V sebi nosijo umetniško žilico in imajo radi, da jih obkroža lepota v vseh oblikah. Svoj dom bodo zato uredili do popolnosti, ob upoštevanju usklajenosti barv, materialov in oblik, ki ga dopolnijo z umetniškimi detajli, figurami, slikami in različnimi dekoracijami.

Neredko so nagnjeni k razkošju, saj vedo, da kar je vredno, ni poceni in zelo dobro ločijo umetnost od kiča, ne glede ali gre za sliko ali glasbo. Težko jih je pretentati, da je bižuterija drag nakit, saj že na prvi pogled ločijo kopijo od originala. Tehtnice imajo nadpovprečno dober okus in vedno težijo k harmoniji in ravnovesju, tako v družbenih kot tudi ljubezenskih zvezah.

So zelo družabne, mirne in polne razumevanja v odnosu do drugih, pri tem pa vedno pazijo, da s svojimi izjavami nikomur ne škodijo in tako izgubijo pridobljeno zaupanje. Zato včasih puščajo vtis, da nimajo jasnega in trdnega mnenja ali ga pogosto, glede na situacije v kateri so, spreminjajo.
Prav zaradi želje po miru za vsako ceno, bodo pristali na kompromise, zaradi katerih več izgubijo, kot dobijo.

Ugajanje drugim in ne znati reči NE!

Tehtnice rade ugajajo drugim, težava je le v tem, da gredo v nekaterih primerih predaleč in začnejo kameleonsko spreminjati svoje poglede in mnenja, v želji, da bi se čim bolj približali drugi strani in tako uskladili skupna mnenja. Tehtnice so v tem pravi mojstri! Razlog je v tem, da preprosto ne znajo reči NE in neposredno nasprotovati, zato se jim lahko zgodi, da jih drugi izkoristijo in z njimi manipulirajo. Kljub temu, pa jim bodo tehtnice to oprostile, v želji po ponovni vzpostavitvi ravnovesja, saj se take izgube, ki za tehtnice pomeni ekstrem, ne želijo.

Prav zaradi tega ne prenašajo prepirov in sporov, zato si bodo vedno prizadevali z vljudnostjo in diplomacijo reševati nesoglasja. Včasih pa ta prizadevanja presežejo okvire zasebnosti in se znajo vtikati tudi v življenja drugih, kar jih lahko pripelje na »slab glas«.
Tehtnica je znak, ki mu vlada element zraka, njemu pa vlada planet Venera, ki je “kriva” za njihovo prefinjenost, težnjo k umetnosti in večno iskanje uživanja in užitkov. Za razliko od nasprotnega znamenja ovna, so tehnice miroljubni in taktični ljudje, nagnjeni k sodelovanju in povezavi z drugimi ljudmi.

Pravičnost in odgovornost za ravnovesje

Tehnice so mojstri vseh odnosov, saj se lahko popolnoma prilagodijo pričakovanjem drugih. Vztrajno in diplomatsko rešujejo vsak morebitni spor, se izogibajo neposredni konfrontaciji in spretno iščejo, da na miren način ter s pomočjo intenzivne očarljivosti, dobijo tisto, kar želijo.

Z veliko razumevanja, dobrikanja ter laskanja se obračajo k tistim, ki jih potrebujejo ter hkrati pogosto sprejemajo kompromise (tudi kadar niso potrebni) na lastno odgovornost. Tehtnice bodo storile vse, da bi ohranile ravnotežje v svoji ljubezni, družini in v poslovnih odnosih.
Pacifisti po naravi in rojeni diplomati, imajo tehtnice popoln občutek, kdaj lahko igrajo na karto lastne nečimrnosti in tako doseči želeni cilj.

Zelo jih moti krivica, saj imajo odličen čut za pravičnost, z njo pa se ne bodo ukvarjali na način, kot to počnejo ovni s hrupom in zmedenostjo, ampak si bodo prizadevali z mirnimi in diplomatskimi dejavnostmi, vzpostaviti harmonijo in ravnovesje, kar je njihov stalni ideal.

Česa se najbolj bojijo?

Največji strah ljudi, rojenih v znamenju tehtnice je, da bodo ostali sami in zaradi tega pristajajo na partnerstva, ki jim v mnogih pogledih ne odgovarjajo. Poleg tega se tehtnice bojijo družbene izolacije ter nesprejemanja v družbi, nelagodje pa jim povzroča misel, da bodo morali opravljati dolgočasno, nezanimivo in neučinkovito delo. Obstaja tudi strah pred položajem, v kateri bi lahko postali žrtev nepravičnosti in širjenju neresnic na njihov račun, kar bi jih lahko resnično prizadelo.

Znane osebnosti, rojene v znamenju tehtnice

Neve Campbell, Jesse Eisenberg, Kate Winslet, Matt Damon, Marion Cotillard, Hugh Jackman. Monica Bellucci, Naomi Watts, Will Smith, Zac Efron, Gwyneth Paltrow, Clive Owen, Catherine Zeta-Jones, Eminem, Freida Pinto, …

 

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam