fbpx

‘Yoga skin’: do super ‘beauty’ trenda z Instagrama v 5 korakih!

Lepota, Ličenje, Lifestyle, nasvet, Nega telesa, Obraz, trend

Gre za ‘videz kože kot po dobri uri joge’, ki so ga eksperti razglasili za ‘it videz ličenja’ 2019! Yoga skin je vroča stvar na Instagramu, ustvarila ga je britanska vizažistka Sarah Hill.


Ste se ob prehodu v novo leto zaobljubile, da boste bolj skrbele za redno telesno vadbo in svoje zdravje? Nemara ste si zaželele, da bi imele lepšo kožo obraza in bi bile letos videti bolj naravno privlačne po nanosu make-upa? Nov ‘beauty’ trend omogoča oboje, predvsem pa zdrav in naraven izgled naličene kože.

Gre za ‘videz kože kot po končani uri joge’, s tujko imenovan yoga skin, ki so ga lepotni poznavalci že razglasili za najbolj vročega v 2019! Lepotni videz ‘yoga skin’ je nadvse aktualna stvar v svetu ličenja na Instagramu, izmislila si ga je Sarah Hill, vizažistka iz Velike Britanije, ki na svojem profilu številnim sledilkam rada ponudi nasvet, kako ga doseči.

“To tehniko sem imenovala yoga skin, ker daje zdrav videz koži, za katero se zdi, da dobesedno diha. Ne gre za skrivanje nepravilnosti na koži za vsako ceno, temveč za to, da se ustvari optična iluzija vaše lastne kože v njeni najboljši izdaji,”

je pojasnila Hillova in naštela 5 korakov, kako nov trend ličenja zlahka ustvarite tudi same brez posebnega predznanja.

1. Za začetek opravite običajno rutino nege obraza z negovalnimi izdelki/sredstvi, ki jih že redno uporabljate. Po nanosu negovalnih izdelkov pustite, da jih koža dobro vpije. Počakajte kakšnih 5 minut, preden nadaljujete s korakom številka 2.

2. Nanesite en sloj primerja (podlage za ličila) na obraz, nato pa začnite na denimo akrilni ploščici s kozmetično palčko takoj mešati sestavine, ki so najbolj primerne za vašo kožo ter ji ustrezajo. Hillova svetuje, da ustvarite enotno zmes, v katero zamešate 3-4 kapljice tekočega pudra, kapljico olja za nego obraza in kapljico tekočega osvetljevalca za obraz (highlighterja).

Nasvet plus: Lastnice suhe kože lahko v mešanico dodate malo vlažilne kreme. Če pa je vaša koža bolj mastna, dodajte v mešanico manj olja in več tekočega pudra.

3. Sveže pripravljeno zmes takoj nežno vmasirajte v kožo obraza. Vzemite si dovolj časa in ne izpustite nobenega dela. Masažni gibi bodo spodbudili prekrvitev in omogočili, da se bo pripravljena zmes odlično vpila v kožo obraza. Če nameravate nanesti več slojev, po vsakem od njih počakajte 1 minuto, preden nanesete naslednji sloj (dva, največ trije, bodo povsem dovolj!).

4. Sedaj nanesite korektor v kremi, na čopič ali v stiku (tistega, ki ga uporabljate ponavadi) na dele obraza, kjer je potrebno prekrivanje nepravilnosti, denimo na območje pod očmi ali okoli nosu.

5. Videz (look) končajte z nanosom bronzerja ali rdečila za lica. Če menite, da ga nujno potrebujete, nanesite za finiš rahlo plast svetlikajočega se transparentnega pudra v prahu. A imejte tudi v mislih, da je ‘yoga skin’ sopomenka za spočito, zračno, svežo, zdravo in brezhibno kožo – brez pretiravanja pri ličenju!

D. S.

Foto: Press24.net, Brigitte.de, Instagram, YouTube


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam