Za legendarno vlogo Stiflerja je bil plačan le osem tisočakov

01. avgust 2023

Za legendarno vlogo Stiflerja je bil plačan le osem tisočakov

01. avgust 2023

Seann William Scott je v Ameriški piti odigral lik, ki smo si ga najbolj zapomnili, a za to vlogo je bil plačan precej manj kot njegovi soigralci.

Mineva natanko 24 let, odkar je v kinematografe prišel film Ameriška pita, ki je pozneje postala franšiza, ki je za vedno spremenila najstniške komedije.

Film, ki je po dveh desetletjih še vedno kultna klasika, se lahko za tolikšen uspeh zahvali predvsem enemu liku: Stevu Stiflerju. Igral ga je Seann William Scott, ki pa je pred kratkim razkril, da je bil za to vlogo v primerjavi z ostalimi soigralci plačan bore malo.

Scott je v žep pospravil zgolj 8.000 dolarjev (okrog 7.200 evrov), kar je danes glede na kupno moč enakovredno približno 14.600 dolarjem.

Thomas Ian Nicholas (Kevin), Jason Biggs (Jim) in Seann William Scott (Stifler) (Foto: Profimedia)

Po koncu snemanja je moral delati v živalskem vrtu

V pogovoru za The Rich Eisen Show je priznal, da je bila ta plača zanj v tistem času “veliko denarja”, ki pa jo je vseeno hitro zapravil. Po koncu snemanja si je tako moral poiskati službo v losangeleškem živalskem vrtu.

Ameriška pita je pozneje postala globalna uspešnica, po svetu pa je zaslužila neverjetnih 235,4 milijona dolarjev (215,2 milijona evrov). Sledlili so še trije filmi: Ameriška pita 2, Ameriška pita: Poroka in Ameriška pita: Obletnica. Koliko je zaslužil v njih, ni razkril.

Za primerjavo, da je bil Scott za Ameriško pito res plačan (pre)malo: igralca Alyson Hannigan (Michelle) in Eugene Levy (Jimov oče), naj bi bila plačana v razponu 3 milijonov dolarjev.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic