fbpx

Za popoln videz zadimljenih oči izberi pravo senčilo

Lepota, Ličenje, Lifestyle, Novice, Novice, Prva stran

Profesionalni vizažisti svetujejo, da izberete popolnoma kontrastne barve, če želite poudariti naravno barvo svojih oči.

Pravih ali napačnih barv pravzaprav ni, zato le pogumno preizkušajte, dokler ne najdete najprimernejših odtenkov. Vseeno pa bodo določene barve senčil za veke poudarile vašo naravno barvo oči.

Na veke najprej nanesite utrjevalec oziroma podlago za senčilo, tako bo barva prišla bolj do izraza in se ne bo razlivala v kotičke vek ali v gubice. Uporabite ravno prirezan čopič in osenčite očesni lok pod obrvjo, da ustvarite ‘odprt’ pogled.

Črtalo za veke tokrat pozabite, namesto njega uporabite senčilo v prahu, ki ga na rob spodnje veke naneste s pomočjo tankega čopiča. Na podočnjake nanesite korektor, trepalnice pa zavihajte s pomočjo klešč za vihanje trepalnic in nanesite dva sloja maskare na njih.

Naslednji nasveti pa vam bodo pomagali, da bodo oči prva stvar, ki jo bodo na vas opazili drugi.

Za zelene oči – vijoličasto senčilo

Profesionalni vizažisti in make-up artisti svetujejo izbiro popolnoma kontrastne barve, če želite poudariti naravno barvo svojih oči. Večji kot je kontrast, boljši naj bi bil končni rezultat. Vijolično senčilo naj bi tako najlepše poudarilo zeleno barvo oči. Ta bo pomagala, da bo stroga zelenooka dama videti bolj simpatična in sproščena.

Modre oči – barva šampanjca

Modrooke ženske lahko naravno lepoto poudarijo s senčili za veke v barvi šampanjca z bisernim pridihom. Za bolj naraven videz nanesite sloj črne maskare za trepalnice, čez pa še sloj maskare v zeleni barvi, toda samo na konice trepalnic. S tem v oči ‘ulovite’ več svetlobe, zagotovo pa boste ujele tudi pogled mimoidočih.

Svetlo rjave oči – zeleni odtenki

Medeno rjavo barvo oči bodo najlepše poudarili biserno zeleni odtenki barv (barva peperminta, barva iglavcev). Videz bo eleganten, obenem pa tudi nekoliko ‘nevaren’ in eksotičen.

Temno rjave oči – rdeči odtenki

Najbrž rdeča barva ni ravno prva izbira, ki vam pade na pamet, zveni nenavadno, na nek način celo napačno. Ampak če rdeča barva za veke ne bi bila primerna (razmišljajte v smeri opečno rdeče, oranžno rdeče, rdeče, ki vsebuje tudi precej rožnatega podtona) je najbrž številni proizvajalci dekorativne kozmetike ne bi dali v prodajo?

Kot smo dejali že na začetku, ne bojte se igranja in eksperimentiranja z barvami. Poskusite. Rdeči odtenki bodo najlepši predvsem na očeh rjave barve, ki vsebujejo malce zelenega pigmenta. Za najboljše rezultate izbirajte brusnično rdečo barvo ali rjasto rdečo z bakrenim nadihom.

 

Foto: Stylecraze, EyeMakeup, YouTube, LiveGorgeous, Bobbibrowncosmetics, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam