Za vlogo Oppenheimerja jedel le mandelj na dan

21. julij 2023

Za vlogo Oppenheimerja jedel le mandelj na dan

21. julij 2023
Foto: Profimedia

Za vlogo Oppenheimerja jedel le mandelj na dan

21. julij 2023

Irski igralec Cillian Murphy je zaradi vloge Oppenheimerja v istoimenskem filmu prakticiral ekstremno dieto in se popolnoma zlil z likom.

Oppenheimer je film, ki smo ga letošnje poletje vsi nestrpno pričakovali, a zvezdnik se je za vlogo J. Roberta Oppenheimerja, poznanega kot ‘očeta atomske bombe’, pošteno namučil. “Vsak dan je lahko pojedel samo en mandelj. Bil je zelo shujšan,” je razkrila njegova soigralka, britanska igralka Emily Blunt, ki v filmu igra njegovo ženo.

Foto: Profimedia

Zvezdnik pa ni zanikal njene izjave. “Rad igram s svojim telesom in Oppenheimer je imel zelo izrazito postavo, ki sem se ji želel približati. Bil je zelo vitek, skoraj shujšan, in živel je od martinija in cigaret,” je za The New York Times povedal igralec.

Cillian Murphy je v nadaljevanju priznal, da si ne želi, da bi njegova ekstrema dieta postala primer za kogarkoli, ki si želi izgubiti odvečno težo. Tudi podrobnosti o tem, koliko kilogramov je izgubil, ni želel razkriti, poudaril pa je, da dieta ni zdrava.

Poleg odrekanja hrani pa je irskemu zvezdniku uspelo doseči želeno težo tudi zaradi intenzivnega tempa snemanja in prizorov, ki so zahtevali fizični napor. “Tekel sem z noro energijo. Šel sem čez mejo in ni me več skrbelo za hrano ali za karkoli drugega. Bil sem popolnoma notri, v stanju hiper … nečesa,” je pojasnil Murphy in dodal: “To je bilo dobro, saj je bil takšen moj karakter. Nikoli ni jedel.”

Foto: Profimedia

Na vprašanje, ali je zadovoljen s svojim končnim rezultatom, pa je igralec odgovoril pritrdilno, čeprav je poudaril, da ima težave z gledanjem samega sebe.

“Včasih se zdi kot biografski film, včasih kot triler, včasih kot grozljivka,” je še dodal in zaključil, da gre za izjemno provokativno in močno delo, ki predstavlja pravo mojstrovino.

V slovenskih kinih si lahko film Oppenheimer ogledamo od 20. julija.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic