fbpx

Zakaj bi si morali parfum nanesti tudi na popek?

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Trik, za katerega še verjetno niste slišali.

Verjetno že vsi veste, da je za dolgotrajno obstojnost, parfum potrebno nanesti na predele, kjer se najbolj občuti utrip, torej na zapestje in vrat. Telesna toplota se najbolj oddaja točno na mestih, kjer čutimo srčni utrip, saj so tu žile najbližje koži in prav telesna toplota najbolj stopnjuje vonj parfuma.

Kljub temu pa dišave lahko zbledijo do konca dneva. Sama sem se že skoraj vdala v usodo, da je parfum potrebno nanesti večkrat na dan, ko sem pred kratkim izvedela, da izpuščam enega izmed ključnih predelov, kamor se nanaša parfum: popek!

Sliši se zelo nenavadno, da bi si parfum nanesli na popek, vendar pa je to trik, ki so ga razkrili strokovnjaki za dišave, po poročanju Huffington Posta, pa se ga poslužujeta tudi zvezdnici igralka Liv Tyler in manekenka Adriana Lima.

Zakaj deluje?

Deluje po enakem principu, kot na ostalih pulznih točkah. »Vsak predel vašega telesa, ki oddaja toploto, bo okrepil vonj parfuma in popek počne točno to,« je povedal Steven Claisse, parfumer pri podjetju Tagasako, ki se ukvarja z izdelavo dišav.

Za celodnevno obstojnost, nanos parfuma na vrat in zapestje torej nista dovolj, zato si dišavo nanesite še na popek in ostale tople dele telesa, kot je notranjost komolcev in zadnja stran kolen.

 

Foto: Pinterest, Shutterstock


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam