fbpx

Zakaj bodo filmske igralke na podelitvi Zlatih globusov nosile črnino?

Lifestyle, Moda, Novice, Novice, Prva stran, Tuja scena, Znani

Večerne toalete na prestižni podelitvi, bodo v službi protesta proti spolnemu nadlegovanju!

Znani in slavni bodo po nam dostopnih informacijah na Zlatih globusih protestirali. No, tudi prav. Če stavkajo naši javni uslužbenci, Francozi pa tako ali tako vedno, ko jim ni kaj všeč (podobno zagreti so za proteste Italijani), lahko stavkajo tudi v Hollywoodu.

To sicer ne pomeni, da uglednih gostov iz filmskega sveta ne bo na podelitev Zlatih globusov, se bodo pa menda znane igralke in druge ustvarjalke iz filmskih studiev v meki celuloidnih sanj na rdeči preprogi pojavile v črnih večernih oblekah in toaletah. Zakaj vsa ta črnina na tako veselem dogodku?

Bodo januarja vsi v črnih slavnostnih oblekah?

Menda gre za protest proti spolnemu nadlegovanju in zlorabam, ki se že dolgo dogajajo v Hollywoodu, pred nekaj meseci pa je okoli tega izbruhnil pravi škandal, ki je po učinku domin razkril glavne akterje tega dogajanja, med njimi so najbolj znani in ugledni ter premožni filmski producenti, režiserji in še kdo iz filmskih studiev. Povod za to je bil kajpak Harvey Weinstein, o katerem smo že pisali.

Meryl Streep je oboževala Weinsteina, zdaj pa bo protestirala s črnino

Kot navajajo pri Entertainment Weekly, naj bi pobudo za to ‘črno stavko’ dale igralke Emma Stone, Jessica Chastain in Meryl Streep, pridružilo se jim je še okoli 30 znanih imen. Menda so zaradi tega razloga slavne igralke tik pred zdajci odpovedale že naročene obleke za ta gala dogodek in zamenjale stiliste. Če bo res tako, nas čaka še kako zanimiva podelitev, ki se bo odvila 7. januarja 2018.

Rose McGowan je bila med prvimi, ki so javno spregovorile o dejanjih Harveya Weinsteina

Ne glede na to, da so nekateri že pohvalili to pobudo, pa kritiki te poteze poudarjajo, da je hinavska. Igralka Rose McGowan je na svojem Twitter profilu že napadla Meryl Streep, češ da ji je strašansko žal, da je morala Meryl vsa ta leta sodelovati z Weinsteinom (ko je pred časom iz njegovih rok prejemala kipec Oskarja, ga je pred vesoljnim občinstvom imenovala ‘bog’), obenem pa molčala o grdobijah, za katere je vedela; no, zdaj pa misli, da bo ena črna slavnostna toaleta izbrisala vse grehe in spremenila dogajanje v Hollywoodu…

 

Foto: Entertainment Weekly, The Independent, Business Insider, Hollywood Gossip


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam